Miten joulupolun käy?

0
Hovimäen leirintäalueen yrittäjät Mari ja Marko Rantala järjestävät joulupolun 28.11.

Hovimäen leirintäalueella on useampana vuonna järjestetty joulupolku, jolla virittäydytään joulutunnelmaan muun muassa lyhdyin ja pikku pajoin. Vaikuttaako korona-aika tähän tapahtumaan?

– Kyllä tilaisuus järjestetään lauantaina 28.11. Tällä kertaa kaikki tapahtuu ulkona useamman tunnin aikana ja lääniä riittää. Siellä on mahdollista pitää 1–2 metrin turvavälit, kertoo Marko Rantala Hovimäki Campingilta.

Aiemmin väki on päässyt sisään joulupukinpajaan, -postiin ja ihastelemaan seimeä sisätiloissa.

– Nyt sijoittelemme toimintoja hajalleen piha-alueelle ja näyteikkunamaisesti. Esimerkiksi kesäkeittiöön voidaan laittaa vaikkapa pukinpaja, selvittää yrittäjäpariskunta Mari ja Marko Rantala.

Joulupolku on valaistu lyhdyin ja ulkotulin. Illan hämärtyessä tontut kurkistelevat metsikössä. Karhujakin voi nähdä. Joulupukki saattaa pyörähtää paikalla, mutta tällä kertaa hänen syliinsä ei voi istahtaa.

Ponien selkään pääsee ratsastamaan pientä maksua vastaan.

Joulupuuroa on 150 ensimmäiselle. Tarjolla on myös pipareita ja glögiä.

Katoksia on muutamalle myyjälle.

– Runsaat kymmenen myyjää tänne on mahdollisuus sijoittaa. Jos haluaa tulla ulkotiloihin kauppaamaan joulutuotteitaan, niin ottaa yhteyttä minuun tai vaimooni, kehottaa Marko Rantala.

– Tärkeintä joulupolulla on rauhoittuminen ja joulutunnelmaan virittäytyminen, toteavat Rantalat tilaisuuden ytimen.

Rantaloiden lisäksi joulupolkua ja sen elämyksiä ovat mahdollistamassa muun muassa paikkakunnan elintarvikeliikkeet, yritykset sekä yhdistykset kuten Tupanäyttämö, LC Somero ja leijonaladyt.

Joulupolku on Hovimäen leirintäalueella 28.11.