MLL kouluttaa luontomummeja ja -vaareja

0
Luontomummin tai -vaarin ei tarvitse olla luonnon erityisasiantuntija. Tavoitteena on, että lapselle muodostuu käsitys, että luontoon lähteminen on helppoa ja hauskaa. Kuva Minna Määttänen/Salon Seudun Sanomat.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri etsii uusia vapaaehtoisia luontomummeja ja -vaareja Somerolle ja Salon seudun alueelle.

Luontomummit ja -vaarit toimivat asuinalueellaan ja järjestävät lapsille esimerkiksi luontoteemaisia retkiä ja kerhoja. Lisäksi he voivat vierailla MLL:n perhekahviloissa opettamassa vaikka lajintunnistusta tai lukemassa luontokirjoja.

– Toiminta sopii isovanhempi-ikäisille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan lasten ja perheiden kanssa erilaisten luontoteemojen kautta. Luontomummin tai -vaarin ei tarvitse olla luonnon erityisasiantuntija, vaan toiminnan tavoitteena on, että lapselle muodostuu käsitys, että luontoon lähteminen on helppoa ja hauskaa, kertoo koordinaattori Miia Päiviö MLL:n Varsinais-Suomen piiristä.

Luontomummien ja -vaarien tarkoitus on tarjota lapsille luontokokemuksia, innostaa heitä luonnossa liikkumiseen ja opettaa luontotietämystä ja luonnon kunnioittamista.

– Luonnossa liikkumisen lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa ikäpolveen.

Luontomummien ja -vaarien yhden kerran koulutus järjestetään ensi viikon tiistaina 20. lokakuuta Salon SYTY:n tiloissa.

Lisätietoja antaa Miia Päiviö MLL:n Varsinais-Suomen piiristä.