Someron 5 koronatapausta on kertymä keväästä tähän päivään

0

Someron koronatilanne on ollut maltillinen alkusyksyn ajan.

– Tällä hetkellä tilanne näyttää etenevän valtakunnallisesti, mutta myös maakunnallisesti kohti kiihtymisvaihetta. Someron koronatilanne on kiihtymisvaiheen kynnyksellä, kuvailee Someron johtava lääkäri Arja Lukka paikkakunnan tilannetta.

Somerolla on todettu viime viikkojen aikana altistuneita ja lisäksi Somerolla on nyt havaittu myös koronavirustartuntoja. Kevään laskennasta alkaen Somerolla on todettu 5 sairastunutta.

– Testaus onnistuu, sillä kaikki pystytään testaamaan, kenellä on siihen tarvetta. Meillä on hyvät järjestelmät saada kartoitetuksi altistuneet, lupaa Lukka.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella, myös Somerolla suositellaan kasvomaskien eli suunenäsuojainten tai suojavisiirien käyttöä tilanteissa, joissa riittävää 1–2 metrin etäisyyttä ei voi pitää.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää sekä toisen asteen oppilaitoksissa, mukaan lukien lukiot ja korkeakouluissa.

Suositellaan myös siirtymistä harkinnan mukaan etätyöhön ja etäkokouksiin, jos ne työnantajan linjauksen mukaan ovat mahdollisia.

Lääkäri Arja Lukka sanoo, että tautitilanne tulee ottaa edelleen vakavasti ja omalla huolellisella toiminnalla suojella etenkin riskiryhmiin kuuluvia. Hän ohjeistaa, että on syytä erityiseen huolellisuuteen ja turhien kontaktien välttämiseen.

Ensi viikolla on koululaisten syysloma Somerolla. Arja Lukka suosittelee harkitsemaan, minne lähtee, huomioimaan paikallisen koronatilanteen ja noudattamaan paikallista suosituksia ja ohjeita.

Huomiota tulee edelleen kiinnittää turvaväleihin sekä käsihygieniaan.

– Noudatetaan käsihygieniaa. Kasvosuojusta tulee muistaa käyttää oikein.

Kädet tulee pestä tai desinfioida hyvin ennen maskin laittoa.

– Maskia ei saa hiplailla käytön aikana. Kertakäyttösuoja tulee laittaa heti käytön jälkeen roskiin ja kestosuojus erilliseen pussiin. Maskin käytön jälkeen kädet tulee jälleen desinfioida tai pestä hyvin, selittää johtava lääkäri.

Johtava lääkäri toteaa, että lisäsuosituksia sekä ohjeistuksia annetaan sitä mukaa, kun paikallinen tilanne sitä vaatii.