SoVo Futsalille kauden ensimmäinen tappio

0
Kuvassa viime kauden loppupuolella SoVon riveissä debytoinut Nikola Erceg .

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Futsalin liigakauden avauskierroksella maalipajatson tyhjentänyt Someron Voima Futsal on kahdessa viime pelissään kärsinyt tehojen näivettymisestä. Jyväskylässä vaisu hyökkäyspeli johti kauden ensimmäiseen tappioon.
Altavastaajana peliin lähtenyt Liikunnan Riemu oli erittäin yritteliäs ja ansaitsi nousunsa 1–2 tappioasemasta 3–2 (1–1) voittoon.
Pelaajavalmentaja Nikola Erceg avasi jälleen SoVon ja ottelun maalitilin näyttävällä yksilösuorituksella, aivan samalla tavoin kuin viikkoa aiemmin Helsingissä. Syötön osumaan tarjoili oman maalin edustalla SoVo-vahti Verneri Salomaa.
Lähihistoria toisti itseään siltäkin osin, että avausmaalin jälkeen somerolaisjoukkue ei enää paljon muuta mainittavaa saanut hyökkäyspäässä aikaiseksi. Tiiviisti puolustanut Riemu tylsytti etenkin SoVon kokeneimmat maalitykit yllättävän tehottomiksi.
Toisella jaksollakin SoVo pääsi vielä johtoasemaan, kun Antti Korhonen täräytti komean kaukolaukauksen jyväskyläläisten verkkoon. Kulmapotkusta lähteneen syötön antoi Pyry-Ville Korhonen.
Kokeneista pelaajista koostunut SoVon niin sanottu ykköskentällinen vastaanotti Riemun 2–2 tasoituksen ja myös 3–2 voittomaalin.
Noin neljä minuuttia ennen loppua syntynyt Riemun kolmas maali tosin lipsahti muuten hyvää työtä tehneen maalivahti Salomaan kontolle. Hän arvioi Olli Pöyliön lähes puolesta kentästä lähteneen laukauksen sujahtavan maalin ohi ja joutui sitten hölmistyneenä poimimaan pallon selkänsä takaa verkon perukoilta.
Kahdessa edellisessä ottelussa SoVon maalia vartioinut Niko Rikkilä ei ehtinyt peliin armeijavelvoitteiden vuoksi. Toisena maalivahtina matkassa ollut juniori-ikäinen Joel Salonen pääsi toviksi tolppien väliin, kun Salomaalle tehtiin huoltotoimenpiteitä.
Vierasjoukkueen kenttäpelaajista Kasperi Laine väläytteli liigadebyytissään pirteitä otteita. Samalla tavoin asenne oli alusta loppuun kohdallaan Pyry-Ville Korhosella, joka ainoana sovolaisena sai ottelun tehosaldonsa (+/-) pysymään plussan puolella.
– Meillä oli tänään vähän vaikeaa, mutta täytyy myös antaa tunnustus vastustajalle. Riemu oli tosi hyvä joukkue, SoVon toinen pelaajavalmentaja Valdrin Seferi kommentoi.
Oman joukkueensa vaisuutta, nimenomaan hyökkäyspelin osalta, Seferi selitti uudenlaisen pelitaktiikan sisäänajolla.
– Lähdimme kokeilemaan uudenlaisia puolustus- ja pelinavausmuotoja, jotka eivät vielä lähteneet oikein toimimaan. Pakkohan niitä kuitenkin on joskus harjoitella ihan käytännössäkin.
Nyt SoVolla on lähes kaksi viikkoa aikaa hioa kuvioitaan kuntoon, sillä liigapelit jatkuvat vasta ensi viikon lauantaina, kun Tornion Palloveikot saapuu Someron vierailulle.