SoVolla kaksi kotipeliä

0
Aivan kaikkien laukausten eteen SoVo-vahti

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsal tahkosi viikonloppuna kaksi Futsal-Liigan kotiottelua kotikentällään monitoimitalossa. Tarjolla oli siis kuusi sarjapistettä, joista Somerolle jäi kuitenkin vain yksi.
Lauantaina SoVo sai vastaansa liigan kärkikastiin ounastellun Tornion Palloveikot, jonka pistetili oli edelleen avaamatta. Lujassa pinnat olivat Somerollakin, mutta lopulta ne kirjattiin 5–3 (2–2) voiton myötä vieraiden sarakkeeseen.
Peli käynnistyi somerolaisittain lupaavasti, kun Arber Istrefi ja Mergim Bushi o nnistuivat maalinteossa ensimmäisellä kymmenminuuttisella.
Avausjakson lopulla myös ToPV sai maalitilinsä auki ja somerolaisittain harmillisesti, kuusi sekuntia ennen taukoa, vieraat nousivat tasalukemiin.
SoVo meni Istrefin osumalla vielä 3–2 johtoon heti toisen jakson ensimmäisessä vaihdossa. Sen jälkeen isäntien maalihana tukkeutui, kun taas pohjoisen miehet onnistuivat kolmesti. Kaksi viimeistä maaliaan vieraat iskivät viimeisen viisiminuuttisen aikana.

Ilves hyödynsi maalipaikkansa

Lauantain kamppailussa kotijoukkue hävisi vierailleen ennen kaikkea viimeistelyn tehokkuudessa. Seuraavana päivänä sama ongelma korostui entisestään, kun vastapuolella käyskenteli tamperelainen Ilves FS.
SoVo otti pelin alusta lähtien hallintaansa, pakottaen tamperelaiset puolustuskannalle. Hyviä maalipaikkoja kotijoukkue loi moninkertaisen määrän vieraisiin verrattuna, mutta siitä huolimatta Ilves FS juhli jatkoajan jälkeen 4–3 (3–3/1–2) voittoa.
Varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia edettiin SoVon 3–2 johdossa. Ilves metsästi tasoitusta ”lentävän maalivahdin” turvin, mutta kotijoukkueen puolustus kesti paineen alla ilman suuria vaikeuksia.
Päätössummerin törähdykseen oli aikaa enää muutama silmänräpäys, kun Ilveksen kaksi ensimmäistä maalia pommittanut Jaakko Ahokas päätti kokeilla ratkaisua kaukaa laidalta: Veto onnistui täydellisesti ja pallo painui vastustamattomasti SoVo-vahti Niko Rikkilän taakse maalin ylänurkkaan, kun aikaa oli jäljellä kolmetoista sekuntia.
Ratkaisu siirtyi viiden minuutin jatkoajalle. Kolmen ja puolen minuutin kohdalla Ilves sai kehiteltyä ylivoimahyökkäyksen somerolaispäätyyn ja ajassa 43.34 Vili-Atte Mäkinen laukoi vierasjoukkueen ensimmäisen kerran johtoon.
Tämän jälkeen oli somerolaisten vuoro jahdata tasoitusta ylimääräisen kenttäpelaajan turvin, mutta viimeiset yritykset jäivät melko ponnettomiksi.

Uudet ”maalarit” valopilkkuina

Kotijoukkueen ensimmäisen maalin viimeistellyt Pyry-Ville Korhonen , kuten myös 3–2 johtomaalista vastannut Guri Qerimi avasivat sunnuntaina maalitilinsä liigatasolla. Molemmat myös lukeutuivat joukkueensa yritteliäimpiin pelaajiin.
Kahdella voitolla kauden aloittanut SoVo Futsal on kärsinyt tappiot kolmessa viimeisessä pelissään ja menettänyt samalla asemansa liigataulukon kärkipäässä.
Tämän viikon torstaina SoVo reissaa Golden Futsalin vieraaksi Espooseen, ennen yli kolmen viikon mittaista maajoukkuetaukoa. Somerolla liigapelien tunnelmaan päästään seuraavan kerran marraskuun 21. päivänä.

Sovolaisten tehosaldot

Mergim Bushi 2+1=3 (+5/-6=-1)
Nikola Erceg 0+3=3 (+4/-7=-3)
Arber Istrefi 2+0=2 (+5/-9=-4)
Guri Qerimi 1+0=1 (+1/-1=0)
Pyry-Ville Korhonen 1+0=1 (+1/-2=-1)
Valdrin Seferi 0+1=1 (+5/-5=0)
Antti Korhonen 0+1=1 (+2/-5=-3)
Kasperi Laine (+1/-1=0)
Verneri Nummi (0/0)
Maalivahti: Niko Rikkilä 2 ottelua (+6/-9=-3)