Sporttikoneelle uusi toimipaikka Lohjalle

0
Sporttikoneen yrittäjät Pasi Nieminen ja Ari Kujansuu laajentavat Sporttikoneelle uuden myymälän seuraavaksi Lohjalle.

Sporttikone on jo nyt yksi Suomen suurimmista pienkoneiden vähittäismyyntiin ja huoltoon erikoistuneista yrityksistä, ja jatkaa edelleen kasvuaan. Joulukuussa Lohjalle avautuva uusi myymälä on viides toimipiste.
Vuonna 2002 perustetun yrityksen (Someron Urheilu ja Vapaa-aika Oy) henkilöstö on nyt 35, ja sillä on toimipisteet Somerolla, Salossa, Kaarinassa ja Loimaalla.
– Liikevaihtomme kasvoi edellisvuodesta peräti 10 prosenttia, ja ensi vuodelle ennustamme kasvun jatkuvan lähes yhtä suurena, kertoo Sporttikoneen toinen omistaja ja toimitusjohtaja Pasi Nieminen.
Sporttikone edustaa alan tunnetuimpia tuotemerkkejä, kuten Stihl, Stiga, Husqvarna ja Polaris. Laatuun panostaminen kaikessa toiminnassa onkin ollut yrityksen kasvun avain.
– Asiakkaat valitsevat yhä useammin tunnetun laatumerkin. Laajaan mutta laadukkaaseen valikoimaan keskittyminen sekä erinomainen asiakaspalvelu ovat olleet merkittävässä roolissa Sporttikoneen kasvussa, kertoo yrityksen toinen omistaja Ari Kujansuu.
Toinen kasvun tekijöistä on yrittäjien mukaan toiminnan kivijalka: ammattitaitoinen huolto-organisaatio ja varaosamyynti, joihin on satsattu alusta alkaen vahvasti.
– Huoltoala on ammattimaistunut ja erikoistunut valtavasti. Niin yksityiset kuin yritysasiakkaamme voivat luottaa siihen, että laitteiden huolto onnistuu meillä ammattitaidolla ja tarvittavia varaosia on helposti ja nopeasti saatavilla, Nieminen lupaa.
Myös mökkikaupan vilkastuminen ja keväällä alkanut kotoilu näkyvät myynnissä. Erityisesti piha- ja puutarhakoneiden ja mönkijöiden kysyntä on ollut huimaa.
– Ihmisillä on ollut aikaa panostaa pihaan ja puutarhaan sekä metsänhoitoon ja sitä varten on haluttu hankkia myös kunnon laitteet ja työkalut, sanoo Nieminen.
– Mönkijä taas on oiva apuväline mökillä monessakin puuhassa, kuten polttopuiden kuljettamisessa, laiturin nostamisessa ja vaikka kauppareissuilla. Myös mopoikäisten menopelinä traktorimönkijät yleistyvät koko ajan.
Viides Sporttikoneen myymälä avataan Lohjalle 1. joulukuuta. Yrityksen tavoitteena on olla markkinajohtaja myös Lohjan alueella.
– Lohjanjärvi mökkeilyalueena, pääkaupunkiseudun läheisyys ja maaseutuympäristö tarjoavat monia mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiselle ja kasvulle, uskoo Nieminen.
– Uuden toimipisteen myötä pystymme palvelemaan asiakkaita entistä laajemmalla alueella ja entistä kustannustehokkaammin. Tulemme tekemään Lohjan toimipisteelle rekrytointeja niin myyntiin kuin huoltopuolellekin.