Tehovalvontaviikolla Lounais-Suomessa tarkastettiin lähes 350 raskasta ajoneuvoa

0

Lounais-Suomen poliisi valvoi viime viikolla tehostetusti raskasta liikennettä poliisin valtakunnallisen teeman mukaisesti. Osittain valvontaa toteutettiin yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen kanssa.Seitsemän päivän mittaisen tehovalvonnan aikana Varsinais-Suomen ja Satakunnan teillä tarkastettiin 280 kotimaista ja 64 ulkomaista raskasta ajoneuvoa. Ylikuormaan jouduttiin puuttumaan 11 tapauksessa ja puutteelliseen kuorman varmistamiseen seitsemässä tapauksessa. Vaarallisten aineiden kuljetuksiin puututtiin neljässä ajoneuvossa.Ajoneuvojen epäkuntoisuuksia todettiin 36 ajoneuvon kohdalla, ja niistä kolme oli niin vakavia, että ajo keskeytettiin. Ajoneuvojen asiakirjapuutteita ilmeni kuudessa tapauksessa.Kuljettajista seuloutui yksi rattijuoppo, ja kahden kuljettajan ajo-oikeus ei riittänyt kuljetettavan ajoneuvon kuljettamiseen. Ajo- ja lepoaikarikkomuksia todettiin 16 tapauksessa ja ajopiirturirikkomuksia neljässä tapauksessa.Ulkomaalaislain mukaisia tarkastuksia tehtiin valvonnan yhteydessä 46 henkilölle.Kaiken kaikkiaan valvonnan alueelliset tulokset vastasivat suunnilleen aiempien valvontajaksojen tuloksia verrattaessa tarkastettujen ajoneuvojen määrää ilmenneisiin puutteisiin ja rikkomuksiin. Puutteiden ja rikkomusten määrä kuitenkin osoittaa, että valvontaa on syytä tehdä jatkossakin.