Tienvarret muuttuvat alati

0

Vanhoista valokuvista näkee, kuinka paljon maailma ympärillämme on muuttunut. Tutut maisemat ja tienvarsinäkymät tulevat jo muutaman kymmenen vuoden aikana toisen näköisiksi. Ihmissilmä ehtii nähdä paljon muutosta.

Esimerkkinä kehityksestä ovat tämän Somero-lehden historiakuvat 60 vuoden takaa. Moni muistaa tuon ajan. Silloin Joensuuntietä ei ollut olemassa kutsumanimenä.

Oli vain maantie, joka halkaisi pääraittina silloisen Someron keskustan. Nimenä oli Joensuun maantie. Osa valtatietä.

Märällä kurainen ja kesällä pölyinen. Sitä saven päälle perustettu tie varmasti oli. Silti se oli kaunis, koska tievarsia reunusti varsin tiheä koivukujanne. Kun tietä alettiin syyskuussa 1960 päällystää ensimmäisen kerran, kaadettiin kaikki puut pois. Muodostui legendaarinen sanonta ”Villin lännen tiestä”.

Paikkakunta on kehittynyt monin tavoin noista ajoista. Somero kasvaa ja kehittyy.