Valomiekkoja ja kloonisotilaita

0
Tapahtumassa vieraili joukko Tähtien sota -hahmoja, jotka kiertelivät kirjastossa hienoissa asuissaan.

Teksti ja kuvat Aino Kesäniemi

Someron kirjastossa vietettiin Tähtien sota -teemapäivää. Tapahtuman kohderyhmänä olivat erityisesti lapset ja nuoret, joten se toteutettiin yhteistyössä Someron nuorisotoimen kanssa. Päivän aikana kävijöillä oli mahdollisuus muun muassa askarrella valomiekkoja, osallistua tietokilpailuun, värittää värityskuvia ja pelata muistipelejä.
Päivän kohokohta oli Tähtien sota -hahmojen vierailu kirjastossa. Hahmot tulivat Nordic Garrison -järjestöstä, jonka jäsenet tekevät esiintymisiä hyväntekeväisyys- ja harrastusmielessä. Esiintyjien palkkio suunnattiin Lasten Syöpäsäätiölle.
Teemapäivän idean takana oli erikoiskirjastovirkailija Terhi Vaheranta , joka työskentelee erityisesti nuorten kirjastotyön parissa. Vaheranta kertoo, että kirjastossa on aiemmin järjestetty Harry Potter -teemailtoja, minkä myötä syntyi idea Tähtien sota -päivästä.
– Emme ole vielä suunnitelleet seuraavaa teematapahtumaa, eli otamme mielellämme ehdotuksia vastaan, Vaheranta sanoo.
Someron lukion opiskelijat Vilja Tuominen ja Leevi Norrby kävivät tapahtumassa katsomassa Tähtien sota -hahmoja.
– Tiedän Star Warsista jonkun verran, ja päätettiin tulla käymään, kun kuultiin tästä nuorisotoimen työntekijöiltä, Norrby sanoo.
Kaksikko kertoo käyvänsä nuorisotoimen järjestämissä nuorten illoissa useamman kerran viikossa ja olevansa jonkin verran mukana myös toimen järjestämissä projekteissa.