Voiman kausi sai komean päätöksen

0
Kaapo Nikander (ylimpänä keskellä) on laukonut SoVon miehille voittomaalin kauden päätösottelussa ja tunnelmat ovat sen mukaiset.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima päätti kautensa jalkapallon miesten Kutosessa iloisiin tunnelmiin, kun se kaatoi kotikentällä Turun Pallokerhon kolmosjoukkueen maalein 2–1 (1–0).
Somerolla nähtiin Voiman aiempia kotipelejä värikkäämpi ja tilannerikkaampi kamppailu. Loppuhetkien dramatiikka piti yleisön herkeämättömän mielenkiinnon yllä kauden viimeiseen pillinvihellykseen asti.
Voima siirtyi 1–0 johtoon runsaan varttin pelin jälkeen, kun loppukierroksilla maalitykiksi äitynyt Mika Känkänen latasi pallon vastustamattomalla vedolla turkulaismaaliin.
SoVolla oli jatkossa mahdollisuutensa johdon kasvattamiseen, mutta vielä runsaammin erinomaisia maalipaikkoja kertyi Pallokerholle.
Tulosta vieraiden yritykset eivät kuitenkaan tuottaneet, kiitos somerolaisten todella uhrautuvasti taistelleiden puolustajien ja 50-vuotisjuhlaottelussaan parhaimmilleen venyneen maalivahti Jarkko Ihalaisen.
Noin varttia ennen toisen puoliajan päättymistä TPK sai pallon maaliin, mutta erotuomari näki osuman syntyneen paitsiotilanteen seurauksena.
Kymmenen minuuttia myöhemmin tuomarin näkemys kääntyi epäselvässä tilanteessa vieraiden eduksi. Somerolaisten mielestä TPK kaivoi pallon peliin kenttärajan ulkopuolelta ja iski jatkotilanteesta maalin.
Voimalaisten ankarasta protestoinnista huolimatta peli eteni viimeisille minuuteille 1–1 tasalukemista.
Yhdeksänkymmenen minuutin peliaika oli jo täyttynyt, kun SoVo pääsi vielä yrittämään ratkaisua vapaapotkulla.
”Vaparin” jälkeen pallo pomppi ensin Rudi Grönholmille hyvään laukaisupaikkaan, mutta turkulaisvahti onnistui torjumaan Grönholmin vedon. Kaapo Nikander seurasi tilanteen loppuun asti ja rynni tuikkaamaan pallon verkon perukoille.
Somerolaisjoukkueen päästäessä riehakkaan riemun valloilleen, erotuomari vihelsi ottelun ja samalla koko pelikauden 2020 näiden joukkueiden osalta päättyneeksi.
Voiman miesten edustusjoukkueen ensimmäinen kausi Kutosessa päättyi loppunousuun. Neljältä viimeiseltä kierrokselta SoVo kahmi kymmenen sarjapistettä, kun kymmeneltä edelliseltä kierrokselta niitä oli kertynyt vain seitsemän.
Myös pitkään kateissa ollut maalijyvä löytyi parahiksi. Viidessä viimeisessä ottelussaan somerolaiset latoivat yksitoista osumaa, kun viisi näitä edeltänyttä peliä olivat tuottaneet ainoastaan kaksi maalionnistumista.
Piristyneet otteet heijastuivat myös SoVon sarjasijoitukseen. A2-lohkossa pitkäksi aikaa viimeistä edelliselle sijalle ankkuroitunut joukkue nosti lopullista sijoitustaan ainakin pykälällä, lohkon viimeisen ottelun tuloksesta riippuen kenties jopa kahdella.