Vuonna 1990: Kultaa ja hopeaa judokoille

0
Janne Siviranta (vas.), Juha-Pekka Virtanen, Jallu Siviranta, Lauri Laaksonen, Tomi Cederqvist, Petri Mäki ja kilparyhmän valmentaja "Tiikeri" Matti Salonen suut messingillä Tampereella.

Somero-lehti 26.10.1990

Someron judokat kävivät kamppailemassa Tampereella perinteisissä Fusegi-Shiai -kilpailuissa. Tuliaisina kotiin pojilla oli kolme mitalia ja kaksi pistesijaa.

Miesten avoimessa luokassa Petri Mäki otti kultaa. Ensimmäisessä ottelussa Petri kärsi niukan tappion. Toisen ottelunsa hän päätti ennen täyttä aikaa yhdellä tähänastisen uransa komeimmalla heitolla. Viimeinen vastustaja oli noin 125 kilon painoinen, jonka Petri voitti paremman tekniikkansa ansiosta.

75-kiloisissa Janne Siviranta voitti alkulohkonsa molemmat ottelut ja selvitti näin tiensä loppuotteluun. Siinä hän aluksi siirtyi johtoon, mutta ei kyennyt säilyttämään sitä ottelun puolta väliä pidemmälle vastustajan päästessä viemään jaloista. Jannen sijoitus sarjassaan toinen.

C-45 kg, 11-vuotias lahjakkuus Lauri Laaksonen selvitti myös alkulohkonsa ottelut voitokkaasti. Ensimmäisen ottelun ippon oli päivän nopeimpia. Loppuotteluvastustaja voitti myös seuraavan ikäluokan sarjan ja Laurillekin hän oli liian kova vastus. Sijoitus näin toinen. Lauri mahtuu ikänsä puolesta sarjaan vielä kolme vuotta, joten odotettavissa on vaikka mitä.

Sarjassa 71 kg Tomi Cederqvist joutui ensimmäisen ottelun tappion takia taistelemaan korkeammista sijoituksista keräilyotteluiden kautta. Molemmat keräilyottelut Tomi voittikin ipponin arvoisilla suorituksilla. Pronssiottelussa tarkkaavaisuus ei enää ollut kohdallaan ja Tomi joutui kuristetuksi.

Jukka-Pekka Virtanen, sarja 65 kg, pääsi myös pronssiotteluun, mutta ei pystynyt säilyttämään niukkaa johtoaan loppuun asti, vaan vastustaja pääsi yllättämään.

Vyörajana oli oranssista siniseen. Kilpailijoita oli kaikkiaan 90. Järjestelyistä vastasi Tampereen Fusegi monivuotisella rutiinillaan.