Vuonna 1990: SoPa mukaan tenniksen talvisarjaan – kotiottelut Loimaalla

0
Opettaja Marko Sarén ja varusmies Arto Lindroos ovat SoPan ykköstykit tenniksen hallisarjassa.

Somero-lehti 28.9.1990

Juha Laakso

Someron Pallon tennisjoukkue lähtee ensimmäistä kertaa mukaan tenniksen valtakunnalliseen talvisarjaan. Somerolaiset pelaavat III-divisioonan Varsinais-Suomen lohkossa. Sarja käynnistyy tulevan viikonvaihteen aikana.

Sarjatennis on saanut viimeaikoina tuulta purjeisiinsa Somerolla. Tuoreessa muistissa on SoPan hieno menestys ulkokenttien II-divisioonassa viime kesänä. Jotta menestys olisi tulevaisuudessakin taattu, on seura päättänyt panostaa voimavaroja ympärivuotiseen kilpailutoimintaan ja esimerkiksi lähteä mukaan talvisarjaan.

Näin siitäkin huolimatta, että Somerolla ei ole edes omaa kotikenttää talvisarjan ottteluihin. SoPa pelaa kotiottelunsa Loimaalla, jossa somerolaispelaajat käyvät myös ahkerasti harjoittelemassa.

Paitsi harjoitusmatkojen pituutta, sopalaiset harmittelevat vuorojen kalleutta ja myöhäisiä alkamisajankohtia. Paikkakunnan omat pelaajat ovat tietysti Loimaalla niin kuin missä tahansa etusijalla ja ulkopuolisille myydään niitä vuoroja, mitä tähteeksi jää.

– Yleensä saatavana on vain yövuoroja, vahvistaa SoPan nuori ykköspelaaja Marko Sarén.

Joka tapauksessa SoPa siis lähtee olosuhteita uhmaten rohkeasti mukaan leikkiin. Sarénin lisäksi joukkueeseen kuuluvat Arto Lindroos, Reijo Tuomonen, Jarno Tuomonen ja Aulis Kankare.

III-divisioonan lohkossa 6 pelaavat SoPan lisäksi seuraavat joukkueet: Huittisten Tennisseura (HuTe), Loimaan Tennisseura (LoTS), Raisio-Tennis (R-T), Uudenkaupungin Roima (Roima), Turun Tennis -86 (TUT) ja Kosken Kaiku (KoKa).

Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, siis kaksitoista ottelua kukin. Sarja päättyy helmikuussa.