Vuonna 2010: Aluehallintovirasto seuraa yhteistoiminnan kehittymistä: Somero hoitanut hyvin peruspalvelunsa

0
Rauno Saari vieraili Somerolla Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajana. Vuodenvaihteen valtionhallinnon uudistukseen asti hän oli läänin maaherra. Kuntavierailulla oli mukana myös johtaja Kirsi Paasikoski aluehallintovirastosta.

Somero-lehti 15.10.2010

Teksti ja kuvaSalli Lehtinen

Someron kaupungin peruspalvelut ja yhteistoimintakuviot kiinnostivat Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Rauno Saarta ja johtaja Kirsi Paasikoskea, kun he tulivat kuntavierailulle.
Kuntien peruspalvelujen valvonta kuuluu aluehallintovirastolle. Johtaja Kirsi Paasikoski totesi kaupungin edustajien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen, että kaupungin talous on kunnossa ja peruspalvelut hoidettu hyvin. Tällä hetkellä voidaan olla turvallisin mielin.
Peruspalvelujen yhteistoiminnassa Somero on pitänyt hötkyilemätöntä linjaa. Parhaiten on mennyt eteenpäin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta.
Kun palvelujen pohjaksi rakennetaan yhteistoimintaa, Someron sijainti on sekä ongelma että mahdollisuus. Kaupunginjohtaja Leo Haltsonen kertoi, että Somero katsoo nyt mitä rajoituksia ja mahdollisuuksia lainsäädäntö tuo. Erityisesti seurataan valmisteilla olevaa terveydenhuoltolakia.