Vuonna 2010: Neste vastaa pilaantuneen maan poistosta huoltamolta

0
Alkujaan Gulfin, sitten Kesoilin ja viimeksi Nesteen jakelupisteestä ja huoltamon yhteydessä toimineesta autokorjaamosta on jäljellä monttu. Kesän ja syksyn aikana on tehty tutkimuksia pilaantuneen maa-aineksen määrän selvittämiseksi.

Somero-lehti 15.10.2010

Teksti ja kuvat Salli Lehtinen

Joensuuntien varresta purettiin kesäkuun alussa huoltamo-autokorjaamo, josta jäi muistoksi monttu. Mitään näkyvää ei ole tapahtunut sen jälkeen.
– Monttu on auki, koska siinä on tehty maapohjan pilaantumistutkimuksia, Suur-Seudun Osuuskaupan kiinteistötoimen päällikkö Ismo Louhi sanoo. Viimeisimmän tutkimuksen tulokset saataneen viikon päästä.
Omistussuhteet ovat olleet omiaan mutkistamaan asioita. Tontin omistaa Riitta Torkkomäki. Rakennuksen purkuvelvoite kuului sen omistajalle SSO:lle. Jakelupisteen maapohjasta vastaa Neste, joka viimeksi harjoitti polttonesteiden jakelua tontilla.
Kun maapohjan tutkimustulokset tulevat, Neste hankkii viranomaisilta luvan pilaantuneen maa-aineksen poistamiseen. Millaisella aikataululla asiasta saadaan sovituksi Ely-keskuksen kanssa, ei ole tässä vaiheessa tietoa.
– Pilaantuneen maa-aineksen pois kuljettaminen hoituu todennäköisesti päivässä, kunhan järjestyy vuoro vastaanottopaikalle. Etelä-Suomessa on vain kaksi paikkaa, joihin pilaantuneen maan voi toimittaa.