20 vuotta sitten: Tsekki-Suomi veti jäähalliin yli 500 katsojaa

0
Leijonapaidat ovat harvinaista herkkua Somerolla.

Somero-lehti 14.11.2000

Teksti Juha Laakso

Someron jäähallissa pelattu historian ensimmäinen maajoukkuetason jääkiekko-ottelu veti halliin yli 500 katsojaa. Tunnelma oli hyvä ja järjestelyt sujuivat sen verran onnistuneesti, että jatkostakin on toivoa.

– Somero on ilman muuta yksi hyvä vaihtoehto tulevaisuudessakin, kun eri ikäluokkien maajoukkueille etsitään sopivia pelipaikkoja, totesi jääkiekkoliiton maajoukkuesihteeri Marita Leskinen.

Tsekki kaatui Suomen avauserän rynnistykseen

Vauhdikkaan viihdeillan kruunasi lopputulos, sillä pirteät pikkuleijonat tekivät selvää jälkeä vastustajana olleesta Tsekistä maalein 4-1 (3-1, 0-0, 1-0).

Ottelu käynnistyi suomalaisittain räväkästi. Edellisenä iltana Loimaalla maalein 1-4 Tsekin joukkueelle hävinneet leijonat olivat päättäneet näyttää, mitä todellisuudessa osaavat ja jälki oli sen mukaista: Vajaassa 11 minuutissa Suomi karkasi 3-1 johtoon. Tehomiehenä hääri avausmaalin tehnyt ja toisen pohjustanut TPS-hyökkääjä Mikko Kankaanperä. Seurakaveri Janne Jokila ja Rauman Lukon Toni Koivisto kartuttivat maalitiliä lisää, mutta sen jälkeen maalihanat väännettiinkin yli kahden erän ajaksi kiinni.

Vasta ottelun viimeisellä minuutilla maisteltiin taas maaliherkkua, kun Kiekko-Vantaata ”siviilissä” edustava Teemu Laine sinetöi isäntien voiton komealla 4-1 osumallaan.

Maaottelu houkutteli Somerolle kiekkomaailman silmäätekeviä ja erityisen paljon ns. scoutteja, pelaajatarkkailijoita. Englanninkieliset kommentit sinkoilivat katsomossa ja yläkahvilassa, kun tarkkailijat vaihtoivat näkemyksiään pelaajien otteista.