Aarikka-museo etenee

0
Hankkeessa ovat mukana Kaija Aarikan tyttäret Sarianna Partanen ja Pauliina Aarikka.

Sivistyslautakunta on hyväksynyt talousarvioonsa, että Somerolle ryhdytään synnyttämään museota, jossa pääpaino on taiteilija, muotoilija ja yrittäjä Kaija Aarikan elämäntyöllä ja tuotannolla.

Kaija Aarikka oli kotoisin Jurvalan kartanosta. Hän opiskeli kudontaa kutomakoulussa Hämeenlinnassa ja pääsi Taideteolliseen oppilaitokseen tekstiililinjalle (Ateneum). Tässä meneillään huopasuunnittelua.

– Aarikan lisäksi museossa voisi olla esillä muidenkin Somerolta ponnistaneiden taiteilijoiden teoksia ja heidän elämäänsä kuulunutta esineistöä, esimerkiksi korutaiteilija Liisa Vitalin, pohtii kaupungin sivistysjohtaja Minna Mäkelä-Rönnholm.

Ensi vuonna selvitetään rahoitusvaihtoehtoja museolle. Sivistysjohtaja arvioi, että asiaa voidaan viedä eteenpäin osin hankerahoituksen turvin.

– Kaijan tyttärien kanssa on pidetty palavereita. He ovat hakeneet Suomen Kulttuurirahastolta avustusta edesmenneen äitinsä esineistön luettelointiin. Nimikkeitä on yli 6 000, joten työtä riittää.

Museon paikaksi on valikoitunut Ahola, joka on kaupungintalon vieressä Joensuuntien varressa. Tilaan ei tarvita suuria muutoksia.

– Olemme innoissamme. Museo on todella hieno asia Somerolle, matkailulle ja taiteilijoiden työn arvostukselle, iloitsee Mäkelä-Rönnholm.

Koruja puuhelmistä.
Eläimet olivat lähellä Kaija Aarikan sydäntä.
Näyttelyn Aarikka-esineistöä.
Puuhelmistä tehty puku.

Kuvat putiikista ja niissä käytetty puku.