Arskan pojat koreilla

0

Teksti Juha Laakso

Someron Arska-Basketin alle 14-vuotiaiden poikien koripallojoukkue pelasi syyskauden viimeiset ottelunsa Läntisen alueen kakkosdivisioonassa pikaisella tahdilla.
Lokakuun viimeisenä päivänä Arska isännöi kolmen joukkueen turnausta monitoimitalossa. Jo ennalta kovatasoiseksi vastustajaksi tiedetty Salon Vilpas/-08 päihitti avauspelissä kotijoukkueen pistein 64–49.
Jälkimmäisessä kamppailussa somerolaiset saivat vastaansa Kaarinan Uran. Arskalla oli tässä pelissä hyvä heittoprosentti, joka siivitti sen voittoon kaikissa neljässä erässä. Kotijoukkueen kaikki pelaajat onnistuivat korien teossa ja ottelu päättyi Arska-Basketin selvään 76–46 voittoon.
Arskan alle 14-vuotiaat vierailivat Turun NMKY/Bluen kotisalissa. Somerolaisluotsi Jani Mäenpään kertoman mukaan rikkonainen ja myös erotuomarilinjaltaan erikoinen ottelu meni aika ajoin sähläämiseksi.
Loukkaantumisten vuoksi Arska oli matkassa vain seitsemän pelikuntoisen pojan voimin, mikä tiesi monelle pelaajalle lähes täysiä peliminuutteja. Pidemmän tauon jälkeen kahteen viimeiseen erään peliään parantanut somerolaisjoukkue rynnisti lopulta 56–33 (18–17) voittoon.
Arska-Basket voitti alkusarjan otteluistaan viisi ja hävisi neljä. Useimmilla lohkokumppaneilla sarja on vielä kesken ja Mäenpää ounasteli, ettei hänen suojattiensa saldo välttämättä riitä pitämään joukkuetta viiden parhaan, eli ylempään jatkosarjaan etenevien joukossa.
Pelaajien kehittymisen kannalta ylemmän jatkosarjan pelit olisivat luonnollisesti mieluisampi vaihtoehto kuin jääminen heikkotasoisempaan alajatkosarjaan.

Arska-Basketin alle 14-vuotiaiden joukkueen piste- ja levypallotilastot syyskierroksen viimeisissä peleissä:
Koobe Serlippens 14/7, 5/1 ja 9/5
Joni Salo 0/2, 4/4 ja 11/1
Eemeli Nokka 4/1, 4/2 ja 0/2
Johannes Mäenpää 8/8, 13/4 ja 11/3
Aatu Nikander 4/3, 9/4 ja 18/21
Luukas Kyyrä 19/16 ja 16/14
Aatu Stark 8/6 ja 5/12
Joonas Santakangas 0/1 ja 2/3
Rasmus Heinonen 0/2 ja 15/3
Arttu Hakamäki 0/3
Turkka Fromholtz 0/1
Jami Nieminen 2/1