Joulupuu-keräys on nyt kaupungintalolla – iloa vähävaraisten somerolaisperheiden lapsille

0
Pakettikortista selviää, minkäikäiselle lapselle lahjoittaja lahjan hankkii. Viime vuonna keräyspuu oli LähiTapiolassa, nyt kaupungintalolla.

Joulupuu keräys alkaa jälleen ensi maanantaina 30.11., mutta uudessa paikassa, kaupungintalolla.
– Kuusi pakettikortteineen löytyy kaupungintalon aulasta, läheltä ulko-ovea, kertoo kehittämisasiantuntija Antti Leino .
– Jos käy vain nopeasti hakemassa pakettikortin, maskia ei ole pakko käyttää, mutta jos jää toimittamaan muitakin asioita tai on jotain kysyttävää, toivomme maskin käyttöä. Ohjeistus löytyy myös ulko-ovesta.
Joulupuu-keräyksellä hankitaan joululahjoja vähävaraisten, Someron alueen perheiden lapsille.
Keräykseen voivat osallistua kaikki, jotka haluavat jakaa jouluiloa somerolaisperheisiin.
– Ihmisillä on selvästi halua auttaa, sillä keräystä on jo kyselty sosiaalitoimistosta. Avuntarvitsijoita on tällaisena poikkeusvuonna varmasti myös enemmän kuin tavallisesti, Leino pohtii.
Kuusen luona olevista pakettikorteista selviää lahjansaajan sukupuoli ja ikä, esimerkiksi tyttö 5 vuotta tai poika 15 vuotta.
Lahjaksi käy uusi ostettu tuote tai itse tehty tavara. Rahaa, elintarvikkeita tai käytettyjä tavaroita paketteihin ei saa laittaa.
Kun lahja on hankittu, se paketoidaan ja toimitetaan samaiselle Joulupuu-keräyspisteelle viimeistään 14. joulukuuta.
Alkuperäiseen lahjansaajan tiedot sisältävään korttiin kirjoitetaan, mitä lahja sisältää, ja kortti kiinnitetään hyvin lahjaan.
Kaupungintalolta lahjat toimitetaan Someron sosiaalitoimelle, joka huolehtii niiden jakamisesta oikeisiin osoitteisiin.
Nuorkauppakamarijärjestön ideoimaa Joulupuu-keräystä on järjestetty Somerolla pitkään. Sen on toteuttanut sosiaalitoimen kanssa aluksi Lähivakuutus ja sitten LähiTapiola sekä tänä vuonna poikkeuksellisesti Someron kaupunki.
– Tämä keräys on ollut meille sydämen asia, mutta koronan vuoksi jouduimme päätymään tähän, meillä kun ovet avoinna vain ajanvarauksella koronan vuoksi, kertoo palveluneuvoja Maria Säippä LähiTapiola Etelän Someron toimistosta.