Jouluvalot ilahduttavat – muista turvallisuus

0

Jouluvaloja on jo ilmestynyt somerolaiskotien pihoille tuomaan iloa pimenevään vuodenaikaan. Ja tahti kiihtyy joulua kohti.
Monissa kodeissa valoihin satsataan paljon. Lamppuja on satoja, jollein tuhansia, ja niiden sijoittelu on suunniteltu huolella.
Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto haluaakin muistuttaa ulkovaloihin liittyvistä turvallisuuskysymyksistä.
Turvallisinta olisi asennuttaa ulkovalosarjoja varten kiinteät pistorasiat sen sijaan, että irrottelee jatkuvasti jatkojohtoja. Mukavuutta ja energiansäästöä saa sisätiloihin asennettavalla kytkimellä, ajastimella tai etäohjauksella.
Paitsi että pihan jatkojohdot ovat monella tavoin turvallisuusriski, ne näyttävät ikäviltä luoden pihaan hoitamatonta ilmettä.
Pakkanen tai lumi eivät estä uusien pistorasioiden asennusta ulkoseinään, liitosta muistutetaan.
Sähkötyöt tulee aina teettää oikeudet omaavalla sähköalan ammattilaisella, joka tuntee sähkölaitteiden ja -tarvikkeiden olosuhdevaatimukset ja osaa valita tuotteita, jotka kestävät kosteutta ja kylmyyttä. Luotettava urakoitsija antaa työlle takuun ja kuitin.
On hyvä muistaa, että sähköasennustöiden kustannuksista saa kotitalousvähennyksenä verohelpotusta. Siihen tarvitaan kuitti, johon on eritelty tarvikkeiden ja työn osuus.