Kaikki meistä tarvitsevat apua

0
Juho Pettersson ja Anita Hallapelto pitelevät joulun hyvän mielen tuojaa, punaista Laitalaisen Joulun -keräyskannua.

Laitalaisen Joulun punainen tonkka kiertää taas – tee tilisiirto: FI60 5434 0820 1408 17

Kukaan ei ole omavarainen, että pärjäisi maailmassa yksin ilman muita. Kaikki meistä tarvitsevat apua, kuka vähemmän, kuka kipeämmin. Niiden, jotka kykenevät, on tärkeää jakaa apuaan tarvitseville.

Laitalainen Joulu -keräys alkaa tänään ja päättyy 6. joulukuuta. Tonkka kiertää neljänä päivänä, alkaen 27.11.

Keräys on tässä muodossa kolmatta vuotta peräkkäin. Laitalaisen ideoinut Anita Hallapelto toteaa avun olevan nyt hyvinkin tarpeen.

– Korona on vaikeuttanut monien vähävaraisten lapsiperheiden taloudenpitoa entisestään, Hallapelto muistuttaa.

Käytännön järjestelyitä hoitaa Someron rotarit. Presidentti Juha Wiskari muistuttaa saavutettujen tulosten olleen merkittäviä.

– Voimallisella yhteisöllisyyden osoituksella ja sydämellisellä lähimmäisistä välittämisen teemalla on saatu jouluiloa ja tarpeellista tukea erityisesti lapsiperheille.

Koronan takia keräysmenetelmän paino siirtyy yhä enemmän tilisiirtoihin. Tapahtumia on peruttu, joten punainen maitotonkka ei voi turvallisesti ”matkustaa” ihmisten lähellä.

– Ihmiset ovat kovasti jo kyselleetk keräyksen käynnistymistä. Se kaikki on mielestämme hyvin hienoa!, rotarien rahastonhoitaja Juho Pettersson toteaa.

Tilisiirtoihin kannustetaan, se on toimiva keräysmuoto.

– Viime vuonna Laitalaisen tilille tuli yli 3 000 euroa. Tonkkaan kertyi vajaa 1 000 euroa, eli yhteensä tuli vähän yli 4 000 euroa. Uskomme, että tämä suuntaus jatkuu.

Pettersson kannustaa myös yrityksiä lahjoittamaan.

– Joulukorttien sijaan voi lahjoittaa apua paikallisesti vähävaraisille lapsiperheille. Se firmojen kannattaa nähdä positiivisena mahdollisuutena.

Tonkkakin säilyy keräysmuotona. Juha Wiskari muistuttaa sen olevan Laitalaisen tärkeä symboli, joka tulee kiertämään sukupolvelta sukupolvelle.

Tonkka kiertää Joulutorin lisäksi kahdessa ruokakaupassa. Rotarien lisäksi keräyspisteissä ihmisiä vastaanottavat musisoinnillaan hanuristit Hannele Karjalainen, Nina Kronlund ja Raimo Rönkkö.

Keräyssumma luovutetaan kokonaisuudessaan seurakunnan diakonialle ja MLL:n paikallisosastolle, jotka hoitavat avun lyhentämättömänä eteenpäin tarvitsijoille. Avuntarvitsijat voivat ilmoittautua esimerkiksi seurakuntakeskuksen diakoniaan.

– Tehdään yhdessä hyvää, ja autetaan yhdessä avuntarvitsijoitamme. Nyt tarvitaan meitä kaikkia. Antaessaan antaja saa hyvä mielen ja tarvitsija avun, Anita Hallapelto tähdentää.

Uutta on Instagram -tili @someronlaitalainenjoulu. Se perustettiin hyvän tiedon levittämiseksi. Somerolaiset voivat apua antaessaan tägätä itsensä some-kanaviin merkinnällä #lahjoitinlaitalaiseen.

Rahankeräysluvan saaja on Someron Rotaryklubi ry. Lounais-Suomen poliisilaitoksen myöntämän rahankeräysluvan numero on RA/2020/1058.

Tonkka kiertää

  • pe 27.11. K-Supermarket Härkätie klo 9–18
  • la 28.11. S-market 9–18
  • pe 4.12. K-Supermarket Härkätie 9–18
  • la 5.12. Somerniemen Joulutori 9–13
  • la 5.12 S-market 14–18
  • tilinumero: FI60 5434 0820 1408 17