Kaksi taiteilijajuhlavuottaan viettävien esiintyjien konserttia Kiiruulla

0
Duo Varonen

Someron Kulttuuri järjestää marraskuussa kaksi taiteilijajuhlavuottaan viettävien esiintyjien konserttia Kiiruun talossa.
Sunnuntaina 8.11. Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen esittää konsertissaan 20-vuotisen taipaleensa varrelta yleisön suosikeiksi nousseita teoksia sekä makupaloja uusimmasta ohjelmasta.
20 vuoden aikana selloduo on kasvanut myös Perhekvartetiksi . Konsertissa on mukana ainakin toinen tyttäristä, oboeta soittava Anni-Elina Varonen (s. 2006). Hän aloitti oboen soiton 8-vuotiaana Eeva-Kaisa Röngän ohjauksella. Vuotta myöhemmin hän jatkoi opintojaa n Itä-Helsingin musiikkiopistossa ensin Saara Sallnerin ja sitten Sanna Niemikunnaksen johdolla. Syksyllä 2020 Anni pääsi Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen. Lisäksi Anni soittaa Itätuuli-puhallinorkesterissa.
Konsertissa kuullaan raikkaiden klassisten sävelten lisäksi tuhti annos kansanmusiikkipohjaista ohjelmistoa. Ohjelmassa on muun muassa Jean Barrieren, W.A. Mozartin, Jean Sibeliuksen ja Franz Schubertin musiikkia.

Runoilija Henri Räsänen

Perjantaina 13.11. on vuorossa Hyvänen aika – maata kiertävän runonlausujan taiteilijajuhla . Runonlausuja Henry Räsänen on esittänyt runoja ympäri Suomen jo 25 vuotta. Hyvänen aika! kertoo riehakkaalla tavalla tragikoomista elämää eläneen kiertue-esiintyjän taiteilijajuhlasta.
Paljastuksia täynnä olevan juhlaillan seremoniamestarina toimii taiteilijan autokuski, joka on neljännesvuosisadan kestäneen keikkailun aikana nähnyt ja kokenut kaiken. Tunnin kestävän monologin on ohjannut Juhani Joensuu ja se on tekijäkaksikon yhdessä käsikirjoittama.
– Suosittelemme maskin käyttöä ja huolehdimme turvaväleistä ja käsihygieniasta, muistuttaa kulttuurituottaja Liisa Mattila .