Kari Luoto kiihdyttää tänään Nollasta sataan

0
Kari Luoto

Somerolainen laulaja/lauluntekijä Kari Luoto julkaisee tänään 6.11. uutta musiikkia.
Nollasta sataan -niminen kappale julkaistaan suoratoistopalveluissa.
Aiemmin tänä vuonna Kari Luoto on julkaissut laulut Istutetaan puu (1.5.) ja Lintu nimeltä Lii (7.8.). Spotifyssa kyseiset laulut ovat päässeet Iskelmä kuuluu kaikille -, Suomirock tänään – ja Suomen 50 viraalisinta -soittolistoille.
– Näillä biiseillä on yhteensä kasassa noin 65 000 striimiä, kertoo Luoto.
Molemmat laulut ovat soineet myös muun muassa Radio Suomessa ja lukuisissa paikallisradiossa.
– Nollasta sataan on poppia ja rockin elementtejä yhdistelevä laulu, joka kertoo elämän arvaamattomuudesta. Se on kuvaus siitä, kuinka suuri onni voisi yhtäkkiä päättyäkin traagisesti – kuinka pienestä kaikki voikaan olla kiinni. Tässä tarinassa loppuratkaisu on kuitenkin lohdullinen. Tapahtumapaikkana on Lissabon, kuvailee tekijä kappalettaan.
– Tämä tarina voisi olla samanaikaiskertomus Lintu nimeltä Liille. Omassa päässäni tulevat hotellitapahtumat tapahtuvat Liin pariskunnan viereisessä huoneessa. Kansikuvan nappasi pari vuotta sitten Lissabonissa vaimoni Jenni . Olen kuvassa reppuselkäinen reissaaja, joka haistelee kuumien kastanjoiden huumaavaa tuoksua.
Nollasta sataan -laulun on tuottanut edellisten laulujen tapaan Ako Kiiski . Bändissä ovat jälleen Juha Tapionkin taustalla soittavat Kiiski, Tommi Viksten ja Joonas Kasurinen . Rumpuja soittaa muun muassa Ellinooran ja Jenni Vartiaisen bändeistä tuttu Risto Rikala .

Nollasta sataan

säv. ja san. Kari Luoto, sov. Ako Kiiski, Tommi Viksten, Joonas Kasurinen, Risto Rikala, Kari Luoto
bändi: Kari Luoto laulu, Ako Kiiski basso ja taustalaulu ym., Tommi Viksten kitarat, Joonas Kasurinen koskettimet ja Risto Rikala rummut
äänitys: Juha Jäntti (Finnvox) / Ako Kiiski (Bassoavain)
miksaus: Juha Jäntti
masterointi: Henkka Niemistö (Chartmakers)
tuottaja: Ako Kiiski
promokuvat: Atte Mäläskä