Kaupunki parantaa liikenneturvallisuutta – mitä tekevät tienkäyttäjät?

0
Kuva Heikintiestä.

Moniko lienee pannut merkille, että Heikintien ja Rengastien risteyksestä poistettiin marraskuun alkupäivinä liikennemerkki. Siihen asti Rengastiellä oli ollut kaksi erilaista nopeusrajoitusta – Härkätieltä Heikintielle asti 30 kilometrin nopeusrajoitus ja Heikintieltä Rengastien loppuun yleinen 40:n rajoitus.
Someron kaupungin edustaja ruuvasi irti merkin, jolla kolmenkympin nopeusrajoituksen päättymisestä ilmoitettiin. Nyt Rengastiellä on alusta loppuun 30:n rajoitus. Tämä on perusteltua, kun ottaa huomioon, että Rengastielläkin liikkuu paljon sekä pieniä että isompia koululaisia.
Kaupunki ansaitsee kiitoksen toimenpiteestään liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Nopeusrajoitusten tosiasiallinen vaikutus liikenneturvallisuuteen riippuu kuitenkin aina tienkäyttäjistä. Olisikin toivottavaa, että Rengastiellä liikkuvat ajoneuvot, niin kaksi-, neli- kuin useampipyöräiset noudattaisivat sekä nopeusrajoituksia että muitakin liikennesääntöjä. Se on yhteinen etumme.

Yhdessä eteenpäin