Kirkkopyhä Karjalaan jääneiden muistoksi

0
Someron Karjalaseuran puheenjohtaja Petri Känkänen ja sihteeri Sari Pekonen laskivat kukkalaitteen Karjalaan jääneiden muistomerkille.

Teksti ja kuvat Tarja Kauppinen

Karjalaisten kirkkopyhää vietettiin perinteisin menoin. Palveluksen toimittivat kappalainen Lilli-Irmeli Hintsa , seurakuntapastori Kira Knuutila , kanttori Olli Salomäenpää ja suntio Jaana Frankberg . Alttari oli puettu punaiseen.
Maassamme on pyhäinpäivän perinne muistaa poisnukkuneita rakkaita. Samaan päivään on vakiintunut karjalaisten kirkkopyhä. Karjalaan jääneiden muistomerkille kukkalaitteen laskivat Someron Karjalaseuran puheenjohtaja Petri Känkänen ja sihteer i Sari Pekonen.
– Oletimme, että vakeä olisi tosi vähän liikkeellä koronan vuoksi, mutta muutamia kymmeniä oli kuitenkin uskaltautunut paikalle, Pekonen pohti.
– Karjalan vaakunan väreinä ovat punainen ja musta. Alttarin punainen muistuttaa puolestaan kristityistä marttyyreistä. Tämä väritys tuntui sopivan hyvin päivän aiheeseen, mietiskeli puolestaan Anja Känkänen .

Someron Karjalaseuran puheenjohtaja Petri Känkänen ja sihteeri Sari Pekonen laskivat kukkalaitteen Karjalaan jääneiden muistomerkille.