Korona kiusaa leijonien hyväntekeväisyystoimintaa

0
LC Someron presidentti Janne Mikkola kertoo, että seinäkalentereita on tänä vuonna tehty tuhat kappaletta.

Yksi tärkeä tulonlähde Lions Club Someron hyväntekeväisyystoiminnalle on jo vuosia ollut seinäkalenteri. Siitä saaduilla tuloilla on muun muassa kustannettu vuosittain ekaluokkalaisille pyöräilykypärät. Kypärät on jaettu toukokuun lopussa koulutielle siunaamisen yhteydessä.
Tänä vuonna korona on vaikuttanut hyväntekeväisyystoimintaan.
– Kypärät päästiin koronasta johtuen jakamaan poikkeusjärjestelyin vasta elokuun 12. päivä koulunsa aloittavien iltakirkon yhteydessä, presidentti Janne Mikkola kertoo.
Ikävämpi asia on se, että koronan vuoksi kalenterin tärkein myyntikanava Joulu-Ruokava peruttiin.
– Päätimme, että kalenteri kuitenkin toteutetaan myös vuodelle 2021, mutta sitä jaetaan ilmaiseksi somerolaisissa liikkeissä ja paikallisissa pankeissa sekä joissakin tapahtumissa, joita poikkeusoloissa pystytään turvallisesti järjestämään.
Lions Club Somero haluaa näin kiittää yhteistyökumppaneitaan eli muun muassa mainostajia ja Somero-Seuraa kalenteritoiminnan tukemisesta. Ilman heitä kalenteria ei olisi ollut mahdollista toteuttaa. Tuotto kalenterista kun on muodostunut myyntitulojen lisäksi myös ilmoitustuloista.
Kalenterin kuvat on puolestaan saatu Somero-Seuran arkistosta.
– Kuvista ilmenee Someron keskustan katukuvassa ja kylissä tapahtuneita muutoksia vuosien varrelta. Moni on myös tunnistanut niistä tuttuja henkilöitä ja sukulaisiaan.
Toinen syy kalenterin tekemiselle koronatilanteessakin oli, että monille se on keräilykohde.
Ensimmäisen kerran kalenteri tehtiin 1988. Neljän ensimmäisen vuoden jälkeen tekoon tuli muutaman vuoden tauko, jonka jälkeen kalentereita on julkaistu yhtäjaksoisesti vuodesta 1999 lähtien.
Painosmäärä vuoden 2021 kalenterille on tuhat kappaletta.
– Joka tapauksessa ekaluokkalaisille jaetaan kypärät entiseen tapaan. Perinteestä ei luovuta. Toiminta pitää vain sopeuttaa vallitsevaan tilanteeseen. Kypäriin tarvittavat varat pyritään hankkimaan klubin toiminnalla jotenkin, Mikkola lupaa.
Myös kalenteritoiminta on tulevina vuosina tarkoitus palauttaa ennalleen.