Kuinka voi 70-vuotias SPR:n Someron osasto?

0
Kesätorilla 2017 Pertti Lähdemaa, Leila Järvinen, Virpi Eloranta Somerniemen osastosta, Essi Torkkomäki-Ryhtä ja Heikki Lehtonen.

2.11.1950 kokoontui 22 ihmistä Kaislarantaan perustamaan SPR:n paikallisosastoa. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin maisteri Suoma Vilkki .

Someron osasto täytti maanantaina 70 ja on Varsinais-Suomen piirin osastoista vanhin. Juhlaa kohottaa Ystävätoiminnan täyttäminen 70 vuotta. Nälkäpäiväkeräyskin täytti 40 vuotta.

Pertti Lähdemaa selvittää, miten seitsemänkymppinen voi.

– Se voi ihan hyvin! Oli jo juhlatilat ja ruokailut varattu, mutta koronan takia piti perua. Juhlat ovat myöhemmin, kun tilanne antaa myöten, kertoo -93 asti osastossa ja 10 vuotta puheenjohtajana toiminut Lähdemaa.

1980–90-luvuilla oli nuorisotoimintaa, jota vetivät Liisa Anttila ja Helena Laaksonen , heidän jälkeensä Essi Torkkomäki-Ryhtä . Ensiaputoiminta alkoi -82. Sitä on tarkoitus taas viritellä, vetäjää vain tarvitaan. Aineellista apua osasto toimittaa esimerkiksi tulipalon uhreille. Lähdemaa on ollut Varsinais-Suomen Henkisen avun ryhmässä, jolle viranomainen antaa pyynnön lähteä, kun on tarve.

Ystävätoiminta aloitti taas tapaamiset joka kuukauden ensimmäinen maanantai Kiiruulla.

Nälkäpäiväkeräysten tuotot ovat vaihdelleet sen mukaan, kuinka paljon on kerääjiä. Partiolaiset ovat tuoneet tuntuvia lisäyksiä summiin.