Liikenne on yhteispeliä

0

Turvallinen ja sujuva liikenne vaatii varautumista ja yhteispeliä, kanssaliikkujat huomioiden. Näiden haltuunotto korostuu etenkin pimeän ajan liukkailla keleillä.

Tieliikennekeskuksesta muistutetaan auton talvihuollon tärkeydestä, jotta liikenne sujuu turvallisesti ja sujuvasti kaikissa ajo-olosuhteissa.

Varmista, että näet kunnolla. Tarkista pyyhkijänsulat ja lasinpesuneste sekä polttimot. Varmista talvirenkaiden kunto.

Pidä turvavälit edellä ja takana tulevaan autoon. Turvavälit antavat aikaa reagoida äkillisiinkin tilanteisiin, jossa liukkaat kelit pidentävät jarrutusmatkaa. Älä kaahaile. Vältä turhaa ohittamista. Varaa matkaan tarpeeksi aikaa.

Pyöräilijä, varmista näkyvyytesi. Polkupyörässä on oltava etuvalon lisäksi takavalo; edessä vaalea ja takana punainen. Heijastimia ei voi olla liikaa. Asenna pyörään heijastimet, päälle on hyvä pukea huomioliivi ja esimerkiksi kypärään voi kiinnittää heijastimia. Nämä edesauttavat liikkujan näkymistä liikenteessä.

Hyvät renkaat lisäävät ajamisen turvallisuutta.