Linnea ja Aapo Harala portaissa

0
Linnea Harala

Teksti Aulis Tiensuu

Linnea Harala jatkoi voitokkaiden porrasjuoksujen sarjaansa. Lauantaina hän oli paras Kangasalan Sorolamportaiden naisten sarjan kilpailussa uudella ennätysajalla 58 sekuntia, jolla löi runsaalla sekunnilla Henriikka Parviaisen . Sorolamportaat käsittävät 316 askelmaa, mutta ovat profiililtaan yhdet Suomen jyrkimmät, sillä nousua tulee yli 48 metriä.
Tampereella diplomi-insinöörin opintojaan viimeistelevä Linnea Harala on pystynyt viime aikoina juoksemaan vain porraskisoja. Hän on juossut ennätyksiä useissa muissakin Suomen portaissa, joissa matka on paljon pidempi, kuten muun muassa Pispalan portaissa, Tornihotellin portaissa sekä Näsinneulan portaissa.
Someron Esaa juoksuradoilla edustavan Haralan kulunut kesä meni jalkavaivojen vuoksi ilman ainuttakaan varsinaista juoksukisaa.
– Jalat ovat nyt parempaan päin, mutta juoksumääriä täytyy lisätä varovasti, ettei tule uusia ongelmia tai takapakkia. Iso osa treeneistä on siis tehty portaissa, pyörällä ja crosstrainerilla. Mutta peruskuntokausi etenee ihan mukavasti näin soveltaenkin, kertoo Harala, joka saattaa käydä alkuvuodesta juoksemassa Puolan Varsovassa porrasjuoksun EM-kisat, mikäli kisat pidetään.
Kangasalan miesten kilpailun kovin porrasnousija oli Linnean vasta 17-vuotias veli Aapo Harala , jonka aika oli 45,61 sekuntia. Toiseksi tullut Timo Silander jäi lähes neljän sekunnin päähän.