Maskeista, torin siirrosta ja muusta

1
Yksi kilpailutöistä.

Pari viikkoa olen iloinnut somerolaisten maskin käytöstä, mutta perjantaiaamupäivänä oli suuri pettymys: kaikenikäisiä ihmisiä ruokakaupoissa iloisesti ilman maskia. En voi uskoa, että kaikilla oli jokin sairaus estämässä maskin käyttöä, eikä ostoksista päätellen rahapulakaan. Jos olet varma, ettei sinuun tartu tai et välitä, vaikka saisitkin taudin, niin ajattelisit muita. Eihän maskin tehosta varmaa tietoa ole, mutta…
Yritetään edes!

Leivonpesän päiväkodin pihalta löytynyt avaimet pinkissä kaulanauhassa. Löydetty noin kuukausi sitten. Löytyy Peippojen ryhmästä.
Onko avaimet kateissa?

Kaikki somerolaiset ruokakaupat eivät maksa Someron kaupungille lainkaan kunnallisveroa eivätkä kiinteistöveroa. Siksi kannattaa suosia yksityistä somerolaista kauppaa.
A.U.

Viime lehden yleisönosastossa ihmeteltiin sitä, että arkkitehtiopiskelijat ovat ehdottaneet torin siirtämistä Kiiruun puistoon. Eiväthän ne arkkitehtiopiskelijat sellaista ole esittäneet. Naapurin lehti vain kirjoitti asiasta väärin. Alkuperäinen ehdotus menee niin, että tori siirrettäisiin Kiiruuntien päähän, ja suljettaisiin autoilta Rostinkulmalta kirjastolle ulottuva tienpätkä. Autoliikenne hoituisi mainiosti toista kautta, ja torille saataisiin hieno sijainti. Torikävijät pääsisivät puistoon syömään ostamiaan mansikoita ja herneitä ja nauttimaan puiston kauneudesta ja rauhasta. Lapset saisivat leikkipaikan kirjaston vierestä. Badding-pysäkki saisi paikan torin kulmassa. Somerolla yhdistyisi kaupallinen keskittymä eli tori Kiiruun kampuksen vapaa-ajan, koulutuksen ja kulttuurin keskittymään.
Kannattaa tutustua ehdotukseen

1 KOMMENTTI

  1. Someron keskusta kaipaa kyllä ilmeen kohennusta.
    Someron keskustaajamaan torin läheisyyteen pitäisi rakennuttaa jonkinlainen pieni kauppakeskus tai vastaava johon voitaisiin keskittää kaikki kuntalaisen kannalta oleelliset palvelut.
    Kaikki on somerolla hujan hajan ja jollei omista autoa jää moni palvelu hakematta ja käyttämättä niiden etäisyyksien vuoksi.Kaikki eivät ole nuoria eikä sellaisessa kunnossa että kykenisivät kulkemaan pitkin poikin.

Kommenttien lisääminen on estetty.