Kiiruulla kuullaan Metkasti jouluiloa

0

Metka Kööri järjestää kaksi iloisen mielen joulukonserttia Kiiruun talossa sunnuntaina 29. marraskuuta. Konsertteja on kaksi peräkkäin, koska Kiiruun taloon voidaan ottaa korona-rajoitusten vuoksi keralla vain 30 kuulijaa. Metkampi Joulu -viihdekonsertti vie kuulijat joulutunnelmiin Annika Kuntsin johdolla ja Olli Salomäenpään pianosäestyksellä.
Ohjelma koostuu kotimaisista ja amerikkalaisista joululauluista. Lauluja on tarjolla herkistä balladeista vetäviin ralleihin.
Valtaosa kuorosovituksista on Salomäenpään Metkalle Köörille tekemiä. Mukana on myös kaksi joululaulua, joita ei ole koskaan aiemmin kuultu suomeksi. Niihin tekstit on tehnyt Metkan Köörin Minna Filppu .


Koronapandemian kanssa on elettävä ja huomioitava tilanteen vaatimukset tapahtumajärjestelyissä. Seurakuntakeskuksessa on toimivat tilat, joissa turvavälien pito kuulijoiden ja seurueiden välillä on helppoa; sen kuoro totesi jo Kohtalona tango -konsertissa lokakuussa. Myös käsidesiautomaatti tuodaan taas paikalle, ja muutenkin käsihygieniasta huolehtiminen on helppoa.
– Yhtään yhteislaulua ei tällä kertaa lauleta, koska varmemmaksi vakuudeksi valtaosa yleisöstä saapuu paikalle maski kasvoillaan, sanoo Filppu.

Metkalaisia joulutunnelmissa.