Monosen muistotanssit saivat tangoväen liikkeelle

0
Tango tango -sarjassa parit tanssivat sekä vanhan että argentiinalaisen tangon.

Teksti ja kuva Aino Kesäniemi

Someron monitoimitalolla tanssittiin säveltäjämestarin muistolle Suomen Lavatanssi Yhdistyksen järjestämissä Unto Monosen Muistokilpailuissa. Pitkät perinteet omaavasta tapahtumasta, joka järjestettiin jo 26. kerran, on muodostunut Suomen suurin yksittäinen lavatanssikilpailu. Kisa tunnetaan lavatanssiharrastajien keskuudessa arvostettuna tapahtumana, johon osallistuu tanssijoita ympäri Suomen.
Kilpailulajina oli suomalainen tango, jota tanssittiin viidessä eri sarjassa. Tänä vuonna lisälajina oli myös Tango tango, jossa osallistujat tulkitsivat yhden vanhan tangon ja yhden argentiinalaisen tangon. Joka toinen soitettava kappale oli Monosen tuotantoa.

Lahtelaiset Jari Makkonen ja Pirjo-Riitta Pyysing osallistuivat Monosen muistokilpailuihin kolmatta kertaa yhdessä.

Lahtelaiset Pirjo-Riitta Pyysing ja Jari Makkonen kisasivat Somerolla yhdessä kolmatta kertaa. Tänä vuonna he kilpailivat avoimessa sarjassa sekä 100-sarjassa.
– Kisaamme rennoin mielin ilman suurempia tavoitteita. On mahtavaa päästä osallistumaan kilpailuihin pitkän tauon jälkeen, Pyysing kertoo.
– Olemme päässeet kisaamaan viimeksi maaliskuussa, koska kaikki muut kilpailut peruttiin koronan takia, Makkonen lisää.
Makkonen on harrastanut tanssia viisitoista vuotta, Pyysing innostui harrastuksesta noin neljä vuotta sitten.
– Käymme säännöllisesti tanssilavoilla treenaamassa. Talvella menemme mieluiten Orimattilan Kehräämölle ja kesällä Jenkkapirtille Asikkalaan, pari kertoo.
Uudet kisaajat -sarjan voittivat Kari Vänttinen ja Tuija Marttinen , 100-sarjan Jouni ja Minna Taskinen , avoimen ja nuorikot-sarjan Timo Klemola ja Johanna Rajala , seniorit Lasse Nyström ja Lea Keränen ja Tango tangon Antti Lyytikkä ja Oskari . Osallistujia kisoissa oli yhteensä 60.