Nikulalla komea liigakauden alku

0
Aaro Nikula

Teksti Juha Laakso

Someron suuri poika, Vammalan Lentopallon riveissä kolmatta kautta lentopallon Mestaruusliigaa pelaava 21-vuotias ja 212-senttinen Aaro Nikula on syksyn aikana tehnyt lopullisen läpilyöntinsä sarjan hakkureiden eliittiin.
VaLePalla ja Nikulalla on alkukaudelta takanaan kuusi liigapeliä, joiden jälkeen Someron Voiman lentopallokasvatti komeilee liigahakkureiden ranking-vertailun kärjessä, takanaan muiden muassa Savo-Volleyn kokenut maajoukkuehakkuri Olli-Pekka Ojansivu .
Ranking-laskennassa huomioidaan pelaajan henkilökohtaiset suoritukset pelin kaikilla osa-alueilla ja myös niiden painoarvo joukkueen kokonaissuorituksessa.
Maajoukkueen pelaajarinkiin tiensä raivannut Nikula on takonut kuudessa pelaamassaan ottelussa 95 pistettä, eli runsaat neljä pistettä erää ja lähes kuusitoista pinnaa ottelua kohden. Hänen kokonaispistemääränsä, kuten myös ottelukohtainen pistekeskiarvonsa ovat kaikkien liigapelaajien vertailussa seitsemän parhaan joukossa.
Torjuntapisteitä Aaro Nikula on kerännyt 17, mikä lukema oikeuttaa keskipelaajien perinteisesti hallitsemassa torjuntatilastossa kuutossijaan. Ottelu- ja eräkohtaisessa vertailussa Nikulan sijoitus on tätäkin korkeampi.