Nuori, älä jää yksin murehtimaan

0

Nuorten mielenterveyden haasteet sekä päihteiden käyttö ovat lisääntyneet Somerolla. Moni nuori ja vanhempansa eivät tiedä, miten päästä alkuun päihde- tai jonkin muun ongelman ratkomisessa. Pelätään monella luukulla seilaamista sekä joutumista sosiaalihuollon lastensuojelun tai mielenterveyspuolen asiakkaaksi.

Somerolla alkaa tällä viikolla nuorisoneuvola Nuotta. Sen kautta pyritään pääsemään nopeasti kiinni nuorten ongelmiin ja arjen haasteisiin, silloin kun ensimmäisiä huolenaiheita ilmaantuu. Näin vyyhti ei pääse sekoamaan vaikeasti selvitettäväksi.

Nuorisoneuvolan ohjaajat kehottavat ottamaan rohkeasti yhteyttä. Esimerkiksi kun jokin ahdistaa alati, mielialat vaihtelevat, sosiaalisten suhteiden luominen ei onnistu tai päihteet vievät.

Ei kannata jäädä yksin murehtimaan, vaan pyytää apua. Helpotusta tuo jo se, että kertoo asian ulkopuoliselle. Keskustelu ja mahdollisuuksien esiin tuominen antavat mielelle rauhaa.

Nuori löytää kyllä ratkaisun, kun häntä hieman avittaa.