Nuorten julisteet kuvaavat rauhaa palvelun kautta

0
Renja Hakala (vas.) ja Ilse Conway (keskellä) maalasivat voittoisat rauhanjulisteet, Ellen hakala (takana (vas.) ja Erika Malmivaara saivat kunniamaininnat.

Renja Hakala ja Ilse Conway lähtevät edustamaan Someroa rauhanjulistekilpailuun. Kilpailu on maailmanlaajuinen, mutta ensin somerolaistyttöjen työt lähtevät karsimaan paikasta valtakunnalliseen kisaan Varsinais-Suomen osakilpailun kautta.
Rauhanjulistekilpailu syntyi 1988 ja sen tarkoituksena on antaa nuorille tilaisuus käyttää taiteellisia kykyjään osoittaakseen, miten he näkevät rauhan. Lions Clubs Internationalin järjestämään kilpailuun osallistuu vuosittain noin 350 000 lasta 75 eri maasta. Kilpailu on avoin 11–13 vuoden ikäisille lapsille.
Somerolla LC Somero Paratiisin järjestämään alkukilpailuun osallistui 7.-luokkalaisia ja Somero-opiston taidekoululaisia.
– Aihe Rauhaa palvelun kautta oli todella vaikea, jopa aikuisellekin vaikea käsittää. Hienosti jokainen jaksoi ajatella aiheen ja tehdä siitä oman tulkintansa. Työt olivat myös todella taidokkaita, kertoo Somero-opiston suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen .
Taidekoululaisten parhaaksi työksi valittiin Ilse Conwayn , 11, akryylimaalaus.
– Tässä työssä värit ovat aivan mahtavat, samoin pinnan struktuuri, kertoo tuomareiden tuntoja LC Somero Paratiisin presidentti Virpi Simola .
Toinen Varsinais-Suomen osakilpailuun matkaava työ on 7.-luokkalaisen Renja Hakalan vesivärimaalaus.
– Maalauksessa on kivat värit ja mukavia yksityiskohtia sekä rauhallinen tunnelma, Simola kertoo.
Maalauksen tekijä sanoo teoksen kuvaavan sitä, että tytöt kalliolla auttavat toisiaan rauhallisessa maalaismaisemassa, jonka alle katoaa meluisa kaupunki.
Taidekoululaisten kunniamaininnan sai Erika Malmivaara ja 7.-luokkalaisten Ellen Ali-Yrkkö .
Malmivaaran työ sai kehuja ideasta. Työssä rauhankyyhkyn siivet suojelevat maapalloa ja pallon ympärillä lenteleviin nuotteihin on kätketty Ed Sheeranin laulu.
– Ellenin työssä on hienot värit ja usvainen tausta kuin 1940-luvun sodasta, kuvailee Simola.