Pellavaenkelissä käsitöitä, herkkuja, lahjapalvelu, kokoustila, näyttelyitä…

0
Mikael Salminen ja Rauni Nousiainen avasivat tällä viikolla Pellavaenkelin entiseen Pellavakeskuksen tilaan.

Entisen Pellavakeskuksen tiloissa on taas elämää. Tällä viikolla ovensa avannut Pellavaenkeli jatkaa edeltäjänsä viitoittamaa tietä, sillä myynnissä on käsitöitä ja pientuottajien herkkuja. Lisäksi talossa on vuokrattava kokoustila.
Myös näyttelytoiminta jatkuu, ensimmäisenä taiteilijavieraana on pertteliläinen Hanna-Kaisa Sulavuori-Kettula . Lisäksi on pysyvä näyttely, joka esittelee somerniemeläisen Pille Hallikan töitä.
Yrittäjäpariskunta Rauni Nousiainen ja Mikael Salminen ovat yhtä hymyä uuden liikkeensä uusituissa tiloissa. Itse on nikkaroitu kalusteita ja tehty tuotteita myytiin.
– Itse tehdään myyntiin muun muassa koruja sekä sisustusnukkeja, kertoo Nousiainen.
Varsinaista käsityöläistaustaa ei kummallakaan kuitenkaan ole.
– Minä olin palveluammatissa, esimiestehtävissä, joista jäin eläkkeelle viisi vuotta sitten. Alkoi kuitenkin tuntua, että vielä olisi rahkeita tehdä jotain, kertoo Nousiainen liikkeenpitäjäksi ryhtymisestään.
Mikael Salmiselle yrittäminen on tuttua, hän on ollut parikymmentä vuotta monialayrittäjä pääkaupunkiseudulla.
– Olen esimerkiksi pyörittänyt bussin rattia sekä kiertänyt Suomea laulajana, kertoo muun muassa Linjurimiehet -kokonpanossa keikkaillut mies.
Somerolle pariskunta löysi tiensä, kun osti kolme vuotta sitten talon Oinasjärveltä.
Pellavaenkeli on vuokralla Elixi Oilin tiloissa. Niinpä herkkuosastolta löytyy yrityksen tuotteita pellavalakuista -rouheisiin. Kelottuneista laudoista tehdyillä hyllyillä on muun muassa makusiirappeja, kahvia, teetä, hunajaa ja kuivatuista marjoista tehtyjä jauheita niin somerolaisilta kuin muiltakin pientuottajilta.
– Erityisen ylpeä olen siitä, että saimme tänne Riipisen tuotteita. Meillä on Helsingistä katsottuna lähin edustus, kertoo Pohjois-Suomesta kotoisin oleva Nousiainen.
Riipisen Riistaherkut on kuusamolainen yritys, joka muun muassa säilöö pohjoisen luonnonantimia riista-, kala- ja marjatuotteiksi.
Käsityöpuolelta ja lastennurkasta löytyy niin ikään somerolaisosaajien ja muiden yksityisten kädentaitajien taidonnäytteitä sekä myös tunnettujen yritysten, kuten Lapuan Kankurien tuotteita.
Tarjolla on keramiikkaesineitä, lampaantaljoja, villasukkia ja muita neuleita, villalankaa, erilaisia saunatuotteita, pyykkietikkaa, tyynyliinoja, kynttilöitä aromaterapeuttisin tuoksuin tai ilman ja vaikka mitä.
– Me olemme tarkkoja siitä, mitä otamme myyntiin. Haluamme nähdä tuotteiden laadun ennen myyntiin ottamista, kertoo Nousiainen.
Koska liike avattiin nyt korona-aikana, on Pellavaenkelissä asioiminen on tehty mahdollisimman turvalliseksi. Tarjolla heti ovensuussa on käsidesiä ja kertakäyttömaskeja. Väljässä tilassa turvavälien pitäminen on helppoa.
– Mutta jos ei kuitenkaan halua tulla paikanpäälle, meillä on lahjapalvelu. Voidaan sopia joku rahasumma, ja me etsimme sopivan lahjan sekä toimitamme sen perille. Tekeillä on myös verkkokauppa.
– Toiveenamme on, että somerolaiset ottaisivat meidät omakseen. Tavoitteena on myös markkinoida paikkaa ympäri Suomen, toteaa uusi somerolainen yrittäjäpari.