Uudessa ravintolassa Lähi-Idän herkkuja

0
Uuden ruokaravintolan yrittäjä Sara Karimizadeh on yrittäjä myös Espoossa.

Eilen maanantaina Somerolla avautui uusi ruokaravintola Orkidea. Shellin vieressä on ollut aiemminkin ravintoloita, mutta nyt näyttää erilaiselta kuin tähän asti.

Yrittäjä Sara Karimizadeh hymyilee tietävänsä tämän itsekin. Uutta ilmettä, raikkautta ja siisteyttä on haettu. Remonttia alettiin tehdä syyskuun puolivälissä. Vastukkeina oli sähköongelmiakin.

– Tämä on ihan erilainen ravintola kuin ennen. Tärkeää on, että voimme välittää lämpimän olon asiakkaille. Siksi edessä oleva terassikin purettiin kokonaan pois, sillä haluamme saada entisen tilalle ensi kesäksi jotakin paljon hienompaa.

Päätyseinällä on iso orkidea-maalaus ja vastakkaiselle seinälle on maalattu itämainen kuvio. Valkoisia pylväitä koristavat niihin maalatut vihreät köynnökset. Vaaleat tuolit ovat pehmustetut ja buffet-tarjoilupöytä on pitkä.

Ensimmäisenä päivänä oli tarjolla pääruokana muun muassa porsaanleikettä herkkusienikastikkeella. Oli myös naudan sisäfileestä tehtyä iranilaista yrttipataa, Gharme sabzia.

– Meillä on joka päivä täällä lihapataa, ja niiden koostumus vaihtelee päivittäin. Mielestämme on tärkeää, että tarjolla on sekä suomalaisen että iranilaisen keittiön ruokia, monipuolisesti kaikille jotakin, Karimizadeh mainitsee.

Sara Karimizadehilla oli aikaisemmin persialaisen keittiön ravintola Leppävaarassa.

– Se oli neljän tähden ravintola ja hyvin kuuluisa. Myimme sen kesällä pois. Minulla on myös kaksi R-kioskia Leppävaarassa. Tiedän, että olen kova yrittäjä. Pitää olla!

Somerolle tuloon vaikutti perhetuttu Somerolta, Simon Moradi, joka on kiinteistön omistaja.

– Hän halusi tähän yrittäjäksi naisen ja hän tietää, että ihan varmasti tulen pärjäämään täällä.

Aukioloajat ovat pitkät. Listalla on vaihtoehtoina pihvejä, burgereita, pitsoja, tuoretta leikattua kebabia, tuoretta kanakebabia eli sharmaa, falefelia, dönereitä ja hot wingsejä. Anniskeluluvat ovat tulossa ja kotiinkuljetus toimii 20 kilometrin säteellä. Tilauksen sekä maksun pystyy tekemään etukäteen Orkidean kotisivujen kautta netissä.

Sara Karimizadehin perhe ja kolme lasta asuu Järvenperässä Espoossa.

– Olen asunut 25 vuotta Suomessa, reilusti yli puolet elämästäni. Myös kaikki kouluni olen käynyt täällä.

– Tässä ravintolassa ovat töissä mukana mieheni, isäni, äitini ja setäni. Tämä on perheyritys, Sara Karimizadeh mainitsee ylpeyttä äänessään.