Somerolla kaksi uutta koronatartuntaa

0
Koronavirusnäytteistä eristetään ensin perimäainesta, joka monistetaan kuvan punaisessa laitteessa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Lopulta monistetun perimän avulla selviää, onko näyte positiivinen vai ei. Kuva: Marttiina Sairanen.

Somerolla on todettu 27.11. kaksi uutta koronatartuntaa. Tartuntoja on keväästä alkaen yhteensä yhdeksän.
Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä on arvioinut 24.11 Varsinais-Suomen olevan edelleen kiihtymisvaiheessa. Riski koronapandemiatilanteen kiihtymisestä on arvioitu Varsinais-Suomen alueella suureksi siitä huolimatta, että koronavirustaudin ilmaantuvuus on alueella laskenut. Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen 19.11.
Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä on antanut 26.11. uusia suosituksia:
Varsinais-Suomesta on vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle.
Maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle, eli Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä liikunta- ja urheilutapahtumia sekä -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia. Edelleen halutaan muistuttaa myös turvaväleistä, maskin käytöstä sekä suosituksesta hakeutua hyvin herkästi koronatestiin.