SoPa kuittasi kalavelkansa

0
SoPa B-/naiset: Emeliina Tähtinen (10) hyökkää ja Marko Salorinta (taustalla oik.) valmentaa kuluvalla kaudellakin sekä SoPan B-tyttöjen että naisten joukkueissa. (Kuva viime kauden ottelusta).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallo voitti kaikki marraskuussa pelaamansa neljä ottelua lentopallon naisten kakkossarjan alemmassa alkusarjassa.
Viimeksi somerolaiset tekivät sunnuntaina voitokkaan pelireissun Nakkilaan. Alkukauden koitoksissa hyvin tasapäiseksi vastustajaksi osoittautunut Nakkilan Paterit joutui pitkän taistelun jälkeen tunnustamaan vierasjoukkueen paremmakseen eräluvuin 3–2 (25–20, 23–25, 26–28, 25–17, 15–10).
Näin SoPa otti maukkaan revanssin lokakuussa Somerolla kärsimälleen 2–3 tappiolle nakkilalaisia vastaan. Keskinäisissä kamppailuissaan kaksikko on siis vääntänyt maksimaaliset kymmenen erää ja monessa niistä on edetty jatkopisteille.
SoPa aloitti ratkaisevan viitoserän tyrmäävästi 6–0 johdolla ja vaikka kotijoukkuekin vielä pääsi peliin mukaan, ei vierasvoitto ollut enää vakavasti uhattuna.
Viikkoa aiemmin SoPa oli kaatanut Kiiruun koulun kotisalissaan Loimaan Jankon puhtaasti 3–0 (25–18, 27–25, 25–16). Tuon ja Nakkilan voiton jälkeen somerolaisilla on takanaan seitsemän ottelua ja niistä viisi voittoa sekä kaksi tappiota.
Sarjan kolmoslohkon jatkuessa itsenäisyyspäivänä, SoPa saa vieraakseen lohkokärkenä etenevän Vampulan Urheilijat. Kuukausi sitten Huittisissa VU oli parempi eräluvuin 3–1, joten lohkokakkosena oleva SoPa hyökkää kotiotteluunsa revanssimielellä.

B-tytöt Oriveden SM-sarjaverkoilla

Monille SoPan naisjoukkueen pelaajista sunnuntain pelimatka oli jo viikonlopun toinen, sillä lauantaina joukkueen runko oli Orivedellä pelaamassa B-tyttöjen Suomen mestaruussarjan toisen poolivaiheen turnausta.
Kyseessä oli C-poolin, eli kolmanneksi korkeimman lohkotason turnaus. Heti avauspelissä SoPa tarjosi tiukan vastuksen kotijoukkue Ponnistukselle, häviten turnausvoittajalle erin 1–2.
Toisessa pelissään somerolaiset kukistivat Kauhavan Wisan 2–0, mutta päätöspelin 0–2 tappio Ruokolahden Rajulle pullautti SoPan ulos lohkon kärkitaistelusta, kolmannelle sijalle. Näin ollen joukkueen pelit jatkuvat joulukuun 12. päivänä B-tyttöjen D2-poolissa.

C-tytöt etenevät voittoputkessa

Nuorempien tyttöjen, eli C-junioreiden SM-sarjassa SoPan joukkue on tehnyt vahvaa nousua lokakuussa pelatusta E-poolista marraskuun D-poolin turnauksen kautta joulukuun C-pooliturnaukseen.
Lokakuussa Perniössä pelatusta turnauksesta SoPa lunasti nousun D-pooliin, kaatamalla vastustajinaan olleet Vihdin Lentopallon ja Perniön Sisun.
Marraskuun puolivälissä C-ikäiset pelasivat D-poolin kolmoslohkon turnauksen Salossa ja sieltäkin somerolaisjoukkue rynni eteenpäin lohkovoittajana. Ratkaisevan voittonsa SoPa otti lohkokakkoseksi sijoittuneesta Raision Loimusta erin 2–0.
Sisu kaatui jälleen samoin lukemin, joten Salon Viestiltä napattu yksikin erävoitto riitti takaamaan Someron tytöille ykkössijan ja nousun seuraavan vaiheen C-pooliin, eli valtakunnan kahdentoista parhaan joukkueen kastiin. Joulukuun 5. päivän turnaukseen SoPa matkustaa Laihialle.