Tanja Pohjarannallearvostettu eurooppalainenarvonimi

0
Tanja Pohjaranta

Somerolaiselle valokuvaajalle/yrittäjälle Tanja Pohjarannalle on myönnetty FEP:in ( The Federation of European Photographers ) toimesta European Photographer -arvonimi.
Pohjaranta sai arvonimen 12 kuvan sarjalla, jonka arvioi kansainvälinen kolmihenkinen jury. Arvonimen sai yhteensä 15 eurooppalaista valokuvaajaa, joista 5 suomalaista.
Arvonimeä voi hakea ammatikseen valokuvausta tekevä ja FEP:in alajärjestöön (Suomen Ammattivalokuvaajat ry) kuuluva valokuvaaja.
EP-arvonimen saavuttaneen ammattivalokuvaajan kuvasarja osoittaa pätevyyttä ja ammatillista laatua kuvasarjan osoittamassa valokuvauksen genressä.
Pohjarannan genre on muotokuvaus.
– Kyllä oma intohimoni on juuri muotokuvauksessa. Siinä etsitään yhteyksiä ja kohtaamisia kuvattavan kanssa, ja on ihan mahtavaa, kun sellainen löytyy.
Pohjaranta kokosi sarjansa yksittäisistä kuvista.
– Se ei ollut ihan helppoa, ja sarjan viimeistelyssä pitikin kiinnittää paljon huomiota muun muassa sävyihin, jotta kuvat toimivat sarjamaisesti yhteen.
Tuomariston kommentteja: ”Osoittaa hyvää teknistä taitoa kameran käsittelyssä ja sommittelussa. Hyvä kuvasarja. Keltamekkoinen tyttö olisi voinut olla paremmin rajattu. Hyvä muotokuvasarja niin miljöössä kuin studiossa. Kamerakulmien valinnat luovat visuaalisesti vahvoja kuvia.”
Pohjaranta aikoo tavoitella myös QEP-arvonimeä ( Qualified European Photographer ).
Keväällä Pohjaranta osallistuu Finnish Photo Awardsiin , mikä on uusi suomalainen valokuvakilpailu, jonka tarkoituksena on löytää ja palkita maan parhaat valokuvat usealla eri valokuvauksen alueella.
Töiden ohella Pohjaranta opiskelee Visuaaliviestinnän instituutissa, josta valmistuu valokuvaajamestariksi.