Teatteria ja ruokaa samassa paketissa

0
Näytelmässä perheen äitiä ja isää esittävät Jaana Savikko-Haapala ja Marko Tervo.

Myötätuulen teatteri on koonnut ravintola-teatteriesityksen syksyn iloksi.

– Yleisö istuu paikoillaan pöydissä, nauttii aterian ja katsoo samalla teatteria, kertoo Olla-Riitta Aarikka.

Ravintola-teatteri on hänen yhden pitkäaikaisen haaveensa toteutus.

– Yli 20 vuotta sitten olin kerran katsomassa tämän tapaista esitystä. Siitä lähtien on tehnyt mieli kokeilla. Nyt se onnistuu, kun on näin hieno ryhmä näyttelijöitä, jatkaa esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Aarikka.

– Koronan vuoksi voimme ottaa vain hyvin rajatun määrän yleisöä kerrallaan mukaan, mutta saammesamalla tosi intiimin tunnelman teatteriimme Myötätuuleen.

Näytelmä on kirjoitettu varta vasten tapahtumaan. Se on ohjattu siten, että sen voi kokea pöydän ääressä istuen. Tarjoilijatkin on kirjoitettu mukaan esitykseen, eli näyttelijät toimivat myös tarjoilijoina.

Näytelmässä on kaksi kerrosta: tarjoilijoiden jutut, joista Kristiina (Päivi Eronen) ihailee Espanjan ja Ruotsin kuninkaallisia, ja perheen jutut, eli se varsinainen näytelmä.

– Todella mielenkiintoista kantaa lautasia pöytään ja pois. Ja yrittää näyttää siltä, että tietää, mitä tekee ja samalla puhua luontevasti toisten tarjoilijoiden kanssa, kertoo näyttelijä/tarjoilija Irja Näyskä.

Näytelmässä selvitellään perheen kesken syntynyttä väärinkäsitystä. Niitä syntyy kun ei kuunnella kuin puoli lausetta ja tehdään hätäisiä johtopäätöksiä.

Ravintolapuolesta vastaa Pate Järvinen, joka on pitänyt Myötätuulen kokkikursseja.

– Onhan tämä vähän pitkä työmatka, mutta tänne on hauska tulla kokeilemaan uusia juttuja. Samalla saan täytettyä omat varastot somerolaista hunajaa, luomukananmunia ja Kolatun juustoja, toteaa Punkaharjulla asuva Pate Järvinen.

Tuhat ja sata prinssiä -ravintola-teatteria esitetään Myötätuulen teatterissa Kaurakedossa 20.–29.11.