Tiisulla uusia tuulia musa- ja siviilirintamalla

0
Henrik Illikainen julkaisee yhtyeensä Tiisun kera uuden levyn keväällä. (kuva Kerttu Malinen)

Somerolta kotoisin oleva laulaja/lauluntekijä Henrik Illikainen julkaisi Tiisu-yhtyeensä kanssa uutta musiikkia tasan viikko sitten.
– Julkaistiin vähän erityisempi biisi meidän mittapuulla. Tämä kappale on taidonnäyte siitä, mitä meidän bändi yhdessä voi saada aikaan, kun en yritä kontrollifriikkinä vaikuttaa kaikkeen, Henkka naurahtaa.
Kesä lähetti kirjeen on hurjalta writer’s block -ajalta, jolloin sain roudattua vain kaksi epätiisumaista akkarirämpytystä varta vasten varaamallemme uusien biisien mökkiviikonlopulle. En tiennyt yhtään, mitä tällä biisillä tekisi. Esitin sen häpeillen ja haukuin biisin alimpaan suohon sekä ennen että jälkeen esityksen. Sitten kerrankin osasin antaa pallon bändin tyypeille: Mitä tälle tehdään?
– Bändikaverit ottivat kopin ja veivät biisin sekunnissa aivan uusiin sfääreihin, paljon pidemmälle upeuteen, mitä olisin ikinä kuvitellut.
Biisi on yksi kappale keväällä julkaistavaksi suunnitellulta levyltä. Toiveissa olisi Spotifyn lisäksi saada markkinoille myös vinyyli.
– Koska korona on sekoittanut aikatauluja, niin ajateltiinkin julkaista tulevan levyn epäsinkkumaisin, mutta tärkeä biisi. Se ei ole mikään radiobiisi, ihan pituutensakin puolesta.
Ennen levyä päästetään ilmoille vielä toinenkin biisi.
– Se on sitten perinteisempi sinkkubiisi.
Henrik Illikainenkin kärsii koronan mukanaan tuomasta työpulasta, koska keikkoja ei ole.
– Etsiskelen juuri nyt jotain väliaikatöitä. Levy alkaa olla meidän puolesta valmis, mutta sen julkaisuun on vielä monta kuukautta.
Uutta kerrottavaa on myös siviilielämän puolelta.
– Kun meillä oli korona-ajan ainokainen striimikeikka, niin siinä rokkaamisen ohella tuli kosittua tyttöystävää.
Myöntävän vastauksen myötä Henrik Illikainen on nyt siis kihlattu mies.

 

Kesä lähetti kirjeen

säv. ja san. Henrik Illikainen
kustantaja: Manus
laulu: Henrik Illikainen, sähkökitara Petteri Pulkkinen ja Mikko Aaltio, piano, urku ja syntetisaattorit Antti Vuorenmaa, basso Väinö Karjalainen ja rummut Riku Sonkkanen
äänitys: Jyri Riikonen (E-studio), Väinö Karjalainen (Kvark-studio) ja Henrik Illikainen (taustalaulujen äänitys)
miksaus: Väinö Karjalainen (Kvark-studio)
tuotanto: Tiisu-bändi
masterointi: Pauli Saastamoinen (Finnvox)
kansi: Kerttu Malinen
A&R: Heikki Puhakainen
Kaiku Recordings 2020

Tiisu, kuva Kerttu Malinen