Tonttuja ja karhuperhe näköpiirissä

0
Mari ja Marko Rantala toivottavat väen rauhoittumaan joulupolulle Hovimäkeen. - Täällä ulkona on lääniä pitää turvavälit.

Hovimäen joulupolku kutsuu ihmisiä rauhoittumaan luonnon ääreen, ulkotulien valaisemalle polulle lauantaina iltapäivästä iltaan 28. marraskuuta.

Hovimäki Campingin yrittäjäpariskunta Mari ja Marko Rantala yhteistyökumppaneineen on tarkkaan miettinyt, miten toimia, jotta joulupolulla on turvallista tänä korona-aikana.

– Hovimäessä on lääniä, jossa kulkea ja jonne hajauttaa toimintoja. Kaikki tapahtuu ulkona ja täällä pystyy hyvin pitämään turvavälit kanssakulkijoihin. Järjestysmies ja karhuperhe muistuttavat, jos mennään liian lähelle toista, selvittävät Rantalat.

He kaavailivat, että käsityöläiset olisivat tulleet myymään ulkokojuihin jouluisia tuotteitaan, kun ei Ruokavaakaan ole tänä joulunalusaikana. Kojut olisi voinut sijoittaa etäälle toisistaan pitkin leirintäaluetta.

– Se ei lyönyt tulta. Ihmiset ovat niin kovin varovaisia. Mutta jos vielä halajaa paikalle tuotteitaan myymään, niin ota yhteyttä, kehottaa Marko Rantala.

– Kyllä me vielä jonain vuonna saamme järjestettyä kunnon joulumarkkinat ulkona, haaveilee isäntäväki.

Partiolaiset myyvät joulukalentereita ja lakua.

Ikkunan takaa voi kurkistella lahjapajaan sekä Jeesus-lapsen seimeä. Tupanäyttämö tuo tonttunsa metsikköön. Paimeniakin saattaa nähdä kedolla ja enkelin heitä suojelemassa. Näytillä on tonttujen paja ja heidän ruokapöytänsä. Kepparirata on käytössä.

Luvassa on glögiä ja 150 annosta joulupuuroa. Kahvia saa pientä maksua vastaan.

Kannattaa varata muutama euro taskuun, sillä alueella on ongintaa ja talutusratsastusta.