Unto Monosen Muistokilpailu lauantaina

0
Unto Monosen Muistokilpailut tanssitaan lauantaina 7.11. monitoimitalolla.

Suomen Lavatanssi Yhdistys järjestää jo legendaariseksi muodostuneet Unto Monosen Muistokilpailut Someron monitoimitalolla ensi lauantaina 7.11. Tapahtuma on suurin Suomessa järjestettävä yksittäinen lavatanssikilpailu.
Kilpailut ovat järjestyksessään jo 26. ja ne ovat saavuttaneet hyvin vahvan ja arvostetun aseman Suomen lavatanssiharrastajien keskuudessa.
– Muistokilpailu on upea mahdollisuus nähdä suomalaista lavatanssin huippuosaamista sekä upeaa ja yksilöllistä tangon tulkintaa. Tangossa joka toinen soitettava kappale on Unto Monosen tuotantoa, kertoo Kirsi Viitanen kisan järjestäjistä.
– Vuosi on ollut vaikea lavatanssin puolella ja yhdistyksemme haluaa tuoda pientä iloa harmauden keskelle. Koronapandemian takia kaikkien turvallisuus on kuitenkin tärkeää ja siksi ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä.
Katsojilla on maskipakko. Kilpailijat käyttävät maskeja muulloin, paitsi lämmittelytilassa sekä kilpailusuorituksen aikana. Kaikkien on noudatettava turvavälejä, huolehdittava käsien desinfioinnista, ja vain kaukohalaukset ovat sallittuja.
– Tänä vuonna on mukana myös entisten aikojen Tango tango, jossa pääsemme näkemään kahden eri tangon tyylejä. Tango tangossa soi yksi kappale vanhaa tangoa ja yksi kappale argentiinalaista tangoa, Viitanen kertoo.
– Kilpailuja on miellyttävä seurata, koska tanssityyli on hyvin lähellä tanssipaikoilla yleisesti tanssittavia tyylejä. Kilpailut voi katsoa kokonaisuudessaan tai vaihtoehtoisesti paikalle voi saapua katsomaan vain finaalit, joihin parhaimmisto on karsiutunut.