Varoitus nettikaupasta ynnä muuta

0

Varmasti iso osa netissä tehtävästä kaupankäynnistä onnistuu oikein ja hyvin, mutta osa myyjistä on liikkeellä helpon rahan toivossa ja petollisella mielellä. Jos et tunne myyjää, älä maksa hänen tililleen rahaa. Jos mahdollista, tapaa myyjä ja tutustu myytävänä olevaan tuotteeseen henkilökohtaisesti tai luotettavan henkilön toimesta. Kun olet tutustunut tuotteeseen ja todennut sen ehjäksi ja toimivaksi, niin maksa tuote myyjälle vasta sen jälkeen. Vaaran merkkejä ovat ne, että tuote on edullinen ja houkutteleva tai kauppaa tehdään vain eri viestimien välillä, ei paikanpäällä tai edes puhelimessa puhuen. Sekä se, että ostaja lähettää ”kuitin” maksetusta tuotteesta viikonloppuna tai pyhäpäivinä, jolloin eri pankkiryhmien palveluissa kestää rahan siirtyminen jopa päiviä. Myöhemmin vain todetaan, että ”kuitti” maksetusta tuotteesta oli huijausta ja tekaistu. Vaaran merkki on sekin, että myyjällä/ostajalla on prepaid-liittymä, jota ei ole rekisteröity kenenkään nimille. Tuolloin henkilöllisyys voi olla hyvin hankala myöhemmin selvittää. Kaikesta huolimatta hyviä ja turvallisia kauppoja.
Poliisi

Somerolla on paljon vanhuksia. Osa heistä on yksinäisiä tai kokevat yksinäisyyttä. Erityisen arvokasta heille ovat hymyilevät ja huomioivat asiakaspalvelijat, mitenkään vähättelemättä harrastusmahdollisuuksia.
Vanheneva

Hedelmät ja juurekset pois ruokavaliosta. Kananmunista ja lihasta tehtyä smoothieta aamuun. Ei leipää eikä puuroa. Sipuliakin suositellaan, vaikka mahaa turvottaisi. Tai miten pärjääkään kasvissyöjä?
Terveellisemminkin voisi syödä