Kun vakuutusyhtiö maksaa 400 000 euron korvaukset, kaupunki peruu kanteet

Someron kaupunki ja vakuusyhtiö Nordic Guarantee ovat päässeet sopuun vakuuskiistassa. Seuraavan oikeuskäsittelyn oli tarkoitus alkaa näinä päivinä Helsingin käräjäoikeudessa.

– Kun Nordic Guarentee maksaa kaupungille 400 000 euroa korvaukset, niin Someron kaupunki peruu kanteensa Helsingin käräjäoikeuteen, selvittää kaupunginjohtaja Sami Suikkanen ehtoja ja etenemisjärjestystä.

Kaupunki on tyytyväinen yhdessä löydettyyn ratkaisuun. Oikeutta kun on haettu jo pitkään.

– Oikeudenkäynneissä on aina riskinsä. Aikaa ja voimavaroja kuluu, ja maksettavaksi saattaa lopulta tulla suuri summa oikeudenkäyntikuluineen kaikkineen, pohtii Suikkanen.

Helsingin käräjäoikeus kehotti keväällä osapuolia etsimään kiistassa sovintoa. Neuvosta otettiin vaarin.

Ennen sovun syntymistä Someron kaupunki oli jättänyt vakuusyhtiötä vastaan kanteen uimahallin 665 000 euron suuruisen rakennusaikaisen vakuuden vanhenemisesta, jonka rakennusliike Kerroskivi teki vuonna 2010.

Vastapuoli Nordic Guarantee oli kiistänyt Someron esittämät syytökset. Yhtiön mukaan vakuuden vanheneminen oli johtunut Someron kaupungin omista laiminlyönneistä, koska se ei ollut uusinut vakuutta.

Uimahallin rakentamisen aloittanut rakennusliike Kerroskivi ei ole maksanut Somerolle käräjäoikeuden ja hovioikeuden sille tuomitsemia korvauksia, joiden summa on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Uimahalli Loiske on ollut toiminnassa kahdeksan vuotta. Se valmistui vuonna 2012.