Veri virtaamaan!

0

Veren kiertäminen elimistössämme pitää meidät elossa, sillä verisuonemme kuljettavat soluillemme ravintoa ja happea. Verisuonten kunto on siis tärkeä pitää hyvänä, jotta kehomme voi hyvin.

Kannattaa helliä kehoa jo tänään ja jatkaa sitä huomenna. Ei tarvita kovin paljon, sillä kohonnutta verenpainetta alentaa esimerkiksi jo kevyt tai enintään kohtuukuormitteinen säännöllinen kestävyysharjoittelu, kuten reipas kävely.

Järvet eivät ole vielä jäässä, mutta avantouinnin kaltaisiin olosuhteisiin ja lämpötiloihin voi päästä jo. Se on intensiivinen kokemus. Kun sen tekee, tietää olevansa elossa! Veri virtaa kihisten. Ääreisverenkierto paranee ja pikkuflunssatkin pysyvät ehkä loitolla vastustuskyvyn parantuessa.

Joku epäilee, ettei veteen uskalla mennä. Ratkaisuna on, että kylmää vettä edes ajattele. Kääntää vain aivojen on-off -kytkintä, ja etenee tasaisen varmasti, porras kerrallaan syvemmälle. Kaikille avantouinti ei sovi, mutta hyvin monille se on yksi kehoamme tervehdyttävistä keinoista.