Vietetäänkö Someron lukiossa syksyn ylioppilasjuhlia?

0

Someron lukiosta kolme opiskelijaa saa valkolakin tänä syksynä. Perinteisesti lakitus ja ylioppilasjuhla ovat olleet yläkoulun ja lukion itsenäisyysjuhlan yhteydessä. Se on Somerolla ajoitettu yleensä itsenäisyyspäivää edeltävään arkipäivään. Nyt sen aika olisi perjantaina 4.12.

– Nyt kun ei voi koronan takia kokoontua suurella joukolla, emme myöskään mene koko koulun voimin saliin itsenäisyysjuhlaan emmekä kukita siellä uusia ylioppilaita, kertoo lukion rehtori Merja Klemola.

Lukiossa ja yläkoulussa pannaan itsenäisyysjuhla pystyyn virtuaalisesti. Se striimataan nähtäville. Esitykset tallennetaan etukäteen.

– Etsimme koululta rauhallisen paikan, jonne laitamme puhujapöntön ja Suomen lipun. Puhe, runo, Maamme-laulu sekä Gaudeamus igitur opiskelijaryhmän laulamana ja Vapaudenviestin luovutus, luettelee rehtori hippusia ohjelmasta, joka täydentyy vielä ennen h-hetkeä.

Ylioppilaskolmikko kutsutaan paikalle. Tällä kertaa lakitettujen läheiset eivät saa olla mukana tilaisuudessa.

Rehtori jakaa todistukset ja lakit sekä julistaa nuoret ylioppilaiksi.

– Striimaamme ylioppilaiden kukituksen ja juhlavan tapahtuman, jota porukat voivat katsoa suorana lähetyksenä luokissa. Uusien ylioppilaiden perheet pystyvät katsomaan hetken myös tuonnempana netin kautta.

Halutessaan syksyn ylioppilaat läheisineen voivat osallistua myös ensi kevään ylioppilasjuhlaan.