Vuonna 2010: Albert Järvisen elämänkerta muistelee Someron keikkaa

0
Mitä Albert Järvinen Esakalliolla soitti, sitä kirja ei kerro, mutta kuvituksena on valokuva, jossa Antti Toukkari soittaa saksofonia Järvisen vieressä. M.A. Numminen muistelee myös yhteistyötään Järvisen kanssa levytyksissä.

Somero-lehti 5.11.2010

Pekka ”Albert” Juhani Järvinen (1950–1991) oli rock- ja blueskitaristi, jota mainitaan Suomen kaikkien aikojen parhaaksi sähkökitaristiksi. Hänestä ilmestyi lokakuussa elämänkertakirja. John Fagerholmin ja Jaakko Riihimaan kirjoittamassa opuksessa on myös Somero esillä.
”Ainutkertainen oli Somerolla 1987 järjestetty Rauli ”Badding” Somerjoen muistokonsertti. Paikallinen lehti mainosti esiintyjäksi saapuvan M.A. Nummisen ja Suomen Talvisodan”, elämänkertateos kertoo keikasta, jossa M.A. Nummisen mukaan soitti entisiä ja silloisia somerolaisia sekä Helsingistä apuna legendaarinen rock-kitaristi Albert Järvinen ja jykeväiskuinen rumpali Tomi Parkkonen.
Somero-lehteä lainaten kirja kertoo, että paneelia seurasi illan konserttiosuus. Se alkoi Baddingin muusikkotovereista kootun yhtyeen esiintymisellä, joka sisälsi Baddingin tuntemattomampia kappaleita uran alkuvaiheilta. Lehtikirjoittaja yllättyy, että Underground rock, joka aikoinaan herätti vimmaa ja närkästystä, sai tällä kertaa suopean vastaanoton. Samoin Vihreä valta ja Mielitautirock otettiin vastaan lempein kättentaputuksin.