Vuonna 2010: Katuveistoksia savesta

0
Elias Narinen sai inspiraationsa keilahallista.

Somero-lehti 2.11.2010

Teksti Tanja Holmberg

Viime viikolla kaikki seitsemäsluokkalaiset ovat tehneet savitöitä. 7C lähti suunnittelemaan veistoksia Someron katukuvaan opettajan valitsemille paikoille. Työssä harjoiteltiin kolmiulotteista muodonantoa, savimuotoilun tekniikkaa sekä pohdittiin tuttujen paikkojen henkeä.

Soile Pyykkö suunnitteli Lintupatsaan parkkipaikalle.

Oppilaat saivat itse valita patsaiden aiheet. Lopputuloksena oli monenlaisia näkökulmia.
Osa otti mukaan vahvan humoristisen sävyn ja osa lähti liikkeelle perusmuotoja tyylikkäästi rikastaen.
Savityön taustaksi väritettiin vielä valokuvapohjainen kuva, joka ei kuitenkaan opettajan ennakkoajatuksista huolimatta toiminut kameran takaa katsoen, vaikka niistä hienoja tulikin. Patsaat on nyt opettajan toimesta liitetty alkuperäisiin suunnitelmien taustalla oleviin kuviin.
Elias Narinen suunnitteli upean teoksen Härkätien parkkipaikalle keilahallin mainoksen viereen. Muoto on tyylikäs ja teoksen kolmiulotteinen sommittelu on täydellisesti tasapainossa. Tällainenhan sopisi oikeastikin keilahallin lähettyville!
Jonna Nissilä ja Annika Lehtonen lähtivät liikkeelle vahvan humoristisesti suunnittelemalla Possujumalan ja sen pojan liikenneympyrään. Turun Caribia-kylpylän edessä sijaitseva Posankka taitaa kalveta näiden veijareiden rinnalla. Vaikka teoksessa on vahva leikkimielinen sävy, voi sen kuitenkin tulkita ottavan kantaa moneen aika isoonkin asiaan: sikarisuiset porsaat kun eivät ole vain söpöjä lintujen ja porsaiden yhdistelmiä.

Soile Pyykkö valitsi kohteekseen Torppamuseon vieressä olevan parkkipaikan. Suunnitelmassa kaunismuotoinen ja sievä lintu sirkuttaa ihmiset tervetulleeksi Someron historiaan.

Jonna Nissilä ja Annika Lehtonen koristaisivat katukuvaa humoristisilla eläinhahmoilla.