Vuonna 2010: Someron apteekkari lähtee Karkkilaan

0
Apteekkari Maija-Liisa Vanhala ja tekninen työntekijä Riitta Mäkinen ovat olleet työkavereira lähes viisi vuotta.

Somero-lehti 5.11.2010

Sauli Kaipainen

Vuoden 2006 tammikuussa Somerolle apteekkariksi tullut Maija-Liisa Vahala on lähdössä Karkkilaan. Lääkealan turvallisuuskeskus Fimea eli entinen lääkelaitos on myöntänyt apteekkitoimelle luvan, ja valitusaika kului umpeen maanantaina.
Vahala toteaa, että tarkkaa kauppapäivämäärää ei ole vielä päätetty.
– Helmikuussa joka tapauksessa kaupat tehdään Karkkilaan, josta entinen apteekkari on lähdössä eläkkeelle. Sen jälkeen alkaa uuden apteekkarin haku Somerolle. Asia siis menee keväälle.
Maija-Liisa Vahalalla on siirtymäajalla huolehdittavanaan kaksi apteekkia. Se on käytäntö. Somero ei jää ilman apteekkia missään vaiheessa.
Lähdön yksinomaiseksi syyksi Vahala toteaa matkan pituuden Vihdin Nummelasta Somerolle.
– Hirmuinen ikävä minulle jää tänne. Henkilökuntaan olen kiintynyt ja ihmiset ovat ystävällisiä ja luonnikkaita, ihan erilaisia kuin ruuhka-Suomessa. Työmatkaan kuluva aika putoaa kuitenkin alle kolmannekseen nykyisestä.
Karkkila on asukasluvultaan suurin piirtein Someron kokoinen. Väkiluku on kuitenkin hienoisessa kasvussa. Myös asiakasprofiilit ovat hyvin samanlaisia.
Karkkilaan oli yli 30 hakijaa. Vahala toteaa, että meriittilista ratkaisi valinnassa. Vahalalla on takana jatkotutkintoja, virkavuosia 30, Jorvin sairaala-apteekkarina 14 vuotta ja Vahala on ollut tutkimustyössä ja opettajana Helsingin ylipistolla. Somero oli Vahalalle toinen oma apteekki.